Etkinlik: 14 Aralık Pazar Anadolukavağı Bisiklet Turu

Buluşma günü, saati ve yeri: 14 Aralık Pazar, saat 8:00, Üsküdar İskelesi

Tur gayet basit ve hafif… Üsküdar iskelesinden Beykoz çayırına dek sahilinden kimseyi yormayacak, geride de koymayacak bir ortalama ile pedallayıp Akbaba köyüne giriyor ve kahvede çay molası veriyoruz.

Daha sonra günü tek tırmanışı Kavak-Poyraz-Fener üçlüsüne yol veren rampayı geride bırakıp İstanbulun ucu, Marmaranın Karadenize, ya da tam tersi, kavuştuğu Anadolufenerine girip elimizde kalan son manzaraya bakıyoruz. Geldiğimiz yoldan geri dönüp Anadolukavağına inen sağlı sollu ağaçlarla kaplı Yoros Kalesi yolundan iskele meydanına giriyoruz.

Marmara ve KAradenizin birbirine kavuştuğu nokta: Anadolufeneri

Marmara ve Karadenizin birbirine kavuştuğu nokta: Anadolufeneri

İskele Meydanında dileyen istediğini yapabilir, içip yiyebilir… Tercih topluca bira eşliğinde midye tava, kalamar yemek. Ne demiş adı bilinmez bir ecdâd büyüğü: “Midye kavaklarda yenir, Rumelisi, Anadolusu fark etmez, yanında da bira içilir!”

Dönüş ise tamamen size bağlı, geldiğimiz yoldan geri dönebilir ya da Hz. Yuşa Tepesine çıkan rampayı tırmanıp Beykoza iner sahil yolundan Üsküdara geçebilirsiniz. Diğer bir yol: saatini denk getirip vapur / motor ile Sarıyere geçip sahilden Beşiktaşa pedalamak. Tercih sizin…

Gelmeden önce hava durumuna bakıp tedbirli giyinmenizi öneririz, İstanbulun yanar döner havasına aldanmamak gerek. Pazar günü hava açık ve kış güneşli görünüyor, yağmur yok. Bunun dışında bisikletinizin lastik çapına uygun iç lastiğinizin, yama takımı ve pompanızın yanınızda olmasına dikkat edin. Son olarak bisikletinizin vites – fren – jant – teker ayarlarının yapılmış olması önemli. Kısacası sele altı çantanız dolu olsun!

Tur detaylarına STRAVA üzerinden bakabilirsiniz. Katılmak istiyorsanız yorum bırakmanız yeter. Keyifli pedallar!

IMG_20141005_113510

2 comments

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.