Vuelta a Andalucía 2015: 2. Etap Utrera → Lucena, 195 km

Dün pedallanan ve uzun zamandır görmeye alışık olmadığımız bir günde iki yarış koşulan (2in1) 1. etaptan sonra bugün Vuelta a Andalucia turunda inişli çıkışlı (lumpy) bir etap bizleri bekliyor.

Chris Froome ve Alberto Contador 1A etabı başlamadan önce birlikte...

Chris Froome ve Alberto Contador 1A etabı başlamadan önce birlikte…

1a ve 1b etaplarının sonunda Genel Klasman lideri Tinkoff-Saxo takımından İspanyol pedal Alberto Contador olurken, diğer bir gözde Team Sky’ın lideri Chris Froome 4. sırada.

profile_Stage_2

Utrera – Lucena arasında pedallanacak yaklaşık 192 km uzunluğundaki ikinci etap 75. km’ye dek hafif eğimli denilebilecek bir profile sahip. Büyük oranda kaçanlara izin verecektir peloton. 75 – 150 km arası inişli çıkışlı bir profile sahip etabın bitişine 10 km kala 182. km’sinde ortalama %3 eğimle 600 metre irtifaya dek tırmanılacak, burası sprinterler için kırıcı olabilir. Gözlerimiz Team Giant-Alpecin‘den John Degenkolb’ün Dubai Turunda olduğu gibi yine bizleri şaşırtmasını bekleyecek!

Beş günlük turun Genel Klasman (GC) mücadelesi için belirleyici bir etap olacağı kesin! Team SKY’ın Froome için galibiyet alması artık zorunlu, zira Contador’un bu kadar gerisinde kaldığı yeter!

Herkesin formda olduğu ve Avrupa sezonunun ön-açılışının yapıldığı Vuelta a Andalucía’nın bizi eğlendirmesini bekliyoruz.

Etap sonrası

Utrera – Lucena arasında pedallanan yaklaşık 192 km uzunluğundaki ikinci etapta zafer Movistar takımından Juanjo Lubato’nun oldu. Güney İspanyada pedallanan turun ikici günü bir İspanyol takımından bir İspanyolun kazanması ve genel klasmanda da yine bir İspanyolun zirveye oturması sanırım çok uluslu bir spor olan bisiklette eğlenceyi teke indirip rakiplerin moralini sıfıra indirmekle eş!

Ortalama hızın yaklaşık 40 km/s olduğu etabı İspanyol Lubato 4:51:57’lik derece ile bitirdi. Yarışın son 10 km’sinde en sıralarda galibiyete aç Team SKY, Alerto Contador’u taşıyan Tinkoff-Saxo ve İspanyanın gururu olmaya aday Movistar takımları yer alırken adettendir kaçanları kovalayan bir peloton izledik.

Tırmanış sonrası Degenkolb’ten bir atak bekledik ancak inişe geçilip de bitişe son 1 km kala Alberto Contador’dan kimsenin beklemediği bir anda atak gelince pelotonun peşine takılıp bir anda Team Sky’ın önünü kapatması beklenmeyen bir hareketti. Tabii Contador istediğini alınca da asılmayı bıraktı ve etap sprinterlerin mücadelesi ile bitti. Etap akıllı davranıp rakibini iyi gözleyip yolun en sağından ustaca sıyrılan Lubato’nun oldu.

Vuelta_a_ Andalucia_2015_stage_2_winner_movistar_Juan_Jose_Lobato

Etap sonunda Contador hâlâ Genel Klasmanda liderken, Froome ile arasında 8 saniye var. Movistar’ın İspanyol pedalı Benat Intxausti’nin de Contador’un 1 saniye gerisinde olduğunu da belirtelim. Yarın pedallanacak MotrilAlto de Hazallanas arası pedallanacak 160 km uzunluğundaki etapta en ufak bir hata sıralamayı değiştirebilir.

Eğlendir bizi Vuelta a Andalucía!

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.