#TDF2015 9. Etap: Vannes → Plumelec, 28 km (TTT)

Bugün pedallanacak 28 km uzunluğundaki Vannes → Plumelec arasındaki etap takım zamana karşı. Geçtiğimiz sene Le Tour yarış takvimi açıklandığında birçok kişi TTT etabının ilk haftalarda olması gerektiği konusunda görüş bildirirken ASO bildiğinden şaşmadı ve huzurlarınızda Team Time Trial!

tdf2015_stage8_profile (Case Conflict)

İşin garibi şu ki, geçtiğimiz son üç etap bugün pedallanacak takım zamana karşı etabından daha düz olabilir! zira etap 10. km’den sonra inişli çıkışlı bir hal alıyor. Etabın bu kısımlarında takımların taktiklerini merakla izleyeceğiz.

Etap zamana karşı olmasına rağmen üç tırmanış bulunuyor ve neredeyse hepsi 70 – 100 metre irtifa kazancı sağlıyor.

tdf2015_stage9_profile (Case Conflict)

 

Etabın sonuna ev sahipliği yapan Côte de Cadoudal tırmanışı ise 1700 metre uzunluğunda ve %6,2 ortalama eğime sahip; bireysel tırmanışta zor olmayacak bir bitiş takım zamana karşıda sorun yaratabilir.

Eğer ki Team SKY kaza yapmazsa sarı mayoyu koruyacaktır, ancak olur da aksilik olur fark yerlerse mayonun el değiştirmemesi imkansız. Zaten Team SKY da dağlık etaplara kadar mayoyu teslim etmek istediği bir sır değil.

Etap sonrası:

28 km uzunluğundaki takım zamana karşı etabında kazanan Tejay Van Garderen liderliğinde BMC Racing Team olurken bitiş çizgisini geçtiklerinde dereceleri 0:32:15 idi.

tdf2015_stage9_winner_team_bmc

Team SKY Chris FRoome liderliğinde gerçekten çok iyi çalıştı, Froome etabın barındırdığı üç tırmanışta takımı gücünün sonuna dek çekmesine karşın Nicolas Roche son düzlükte artan tempoya dayanamayınca etabı 0.62 saniye ile kaybettiler.

Günün kazananı şüphesiz ki Movistar takımının Colombiyalı pedalı Nairo Quintana oldu. takımı zamana karşıda çok iyi çalıştı, kendisi Alberto Contador’dan 24 saniye çaldı, kötü bir etap geçiren Astana’yı saymıyoruz, zira Nibali günün kaybedeni idi.

Ek olarak etabı 33 dakikata tamamlayan Etixx-QuickStep fena halde hissetti Tony Martin’in yokluğunu.

Etap sonuçları

tdf2015_stage9_result

 

Etapta yaşananları Ekşi Sözlük yazarı zeddicus zu l zorander‘den dinliyoruz:

seyircilerin büyük destek verdiği 9. etap, yani 28 km’lik vannesplumelec takım zamana karşı etabını bmc racing team kazandı. 0.62 sn farkla team sky’ı geride bırakmayı başardılar. nefes kesiciydi. aslında movistar çok iyiydi. bir yerde ufak bir hata yaptılar ve etabı kaybettiler.

nicolas roche, biraz daha dayansa team sky alacaktı. tejay, birazcık daha yaklaştı froome’a. contador, froome’a karşı 27 sn kadar zaman kaybetti.

10. km’de geçilen ilk ara ölçüm noktası lesnevé‘den ilk sırada bmc racing team geçti.

20.5. km’de geçilen 2. ara ölçüm noktası le croiseau‘dan (plaudren) ilk sırada geçen team sky oldu.

26. km’de geçilen 3. ara ölçüm noktası cadouda‘dan ilk sırada team sky geçti.

bu sonuçla nairo quintana, contador’a karşı 24, nibali’ye 31 sn kadar bir avantaj elde etti. tejay, quintana’ya karşı 4 sn kazandı.

9. etap sonrası genel klasmanda zaman farkları oluştu, yarın dinlenme günü.

 

GBR  1  FROOME, Christopher (SKY)                           31:34:12
USA  2  VAN GARDEREN, Tejay (BMC RACING)                     +    12
BEL  3  VAN AVERMAET, Greg (BMC RACING)                      +    27
SVK  4  SAGAN, Peter (TINKOFF - SAXO)                        +    38
ESP  5  CONTADOR VELASCO, Alberto (TINKOFF - SAXO)           +  1:03
COL  6  URAN URAN, Rigoberto (ETIXX - QUICK STEP)            +  1:18
ESP  7  VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR)              +  1:50
GBR  8  THOMAS, Geraint (SKY)                                +  1:52
COL  9  QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR)           +  1:59
CZE  10 STYBAR, Zdenek (ETIXX - QUICK STEP)
  • Chris Froome sarı mayoyu korumasını bildi, çok çalıştılar!
  • Tejay van Gardener etap galibiyetiyle birlikte sarı mayoya biraz daha yaklaştı; bir gün dahi olsa giyerse mayoyu uzun zaman sonraz giyen ilk Amerikalı olacak.
  • Haliyle Genel klasman sıralaması içinde ilk 10’da bile yer alamayan geçen senenin şampiyonu Astanalı Vincenzo Nibali’nin iyice dinlenmesi gerek, önümüz artık dağlık etaplar!
  • Etap sonunda Nairo Quintana ilk 10 sıralamasına girebildi, ben de buradayım dedi.
  • Alberto Contador da 27 saniye fark yedi, sarı mayo ile arasındaki fark 1:03 dakika. Dağlık etaplara dek kendisini iyi sakladı, şimdi diğerleri düşünsün.

Daha fazlası için:

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.