#TDF2015 18. Etap: Gap → Saint-Jean-de-Maurienne, 187 km

18. etap öncesi kısa bir özet:

  • Genel klasmanda 3. sırada bulunan BMC Racing Team takımının Amerikan pedalı Tejay van Gardener sağlık sorunları  yüzünden yarışı bırakmak zorunda kaldı, böyleca Movistar ikincilik ve üçüncülük kürsülerinde yer kaptı.
  • Thibaut Pinot, etap zaferi için etap lideri Simon Geschke’yi canla başla takip ederken düştü ama çabuk toparlamasına karşın etabı dördüncü bitirdi.
  • Alberto Contador Col d’Alles inişinde kaza geçirip mekanik sorun yaşayınca etabı Froome’un 2 dakika 14 saniye geride bitirirken kürsü umudunu da bitirdi.
  • Etabın sonuna doğru Quintana’dan Froome’u silkeleyip zaman çalmak adına ataklar gördük ve de verilen cevapları.
  • Sarı mayo hâlâ Chris Froome’da.

Dünkü etabın kısa bir değerlendirmesi de Cyclist Türkiye Dergisinden:

Üçüncü Tour de France’ına katılan Simon Geschke (Giant-Alpecin), Tour’da ilk etap galibiyetini elde etti. Giant-Alpecin…

Posted by Cyclist Türkiye on 22 Temmuz 2015 Çarşamba

İnside the Peloton:

Etap hakkında

Gap → Saint-Jean-de-Maurienne arasında pedallanacak 18. etap 187 km uzunluğunda ve sınıflandırılmış 7 tırmanış içeriyor.

tdf2015_stage18_profile

Etap profiline bakınca bir hayli ürkütücü olduğunu söyleyebiliriz, daha şimdiden duyar gibiyiz abandone haberlerini.

825 rakımda başlayan etap 85. km’ye dek iki CAT2, üç de CAT3 sınıfından beş zirve geçecek:

  • Daha etap başlar başlamaz peloton CAT2 sınıfından 6.3 km uzunluğunda ve ortalama %7 gibi kırıcı bir eğime sahip Col Bayard  tırmanışıyla boğuşacak.
  • Tırmanış biter bitmez rakım azalacak ama bu seferde peloton sırasıyla CAT3 sınıfından Rampe du Motty, Côte de la Mure ve Col de Malissol tırmanışlarını aşacak.
  • Aşacak dedik ancak, bu tırmanışların CAt3 olması çerez anlamına gelmesin, zira kısa ama sert tırmanışlar, üçünün ortalama eğimi neredeyse %8. saf sprinterler birer ikişer dökülecektir.
  • Col de Malissol tırmanışıyla birlikte 1150 rakıma ulaşan günün ikinci CAT2 tırmanışı Col de la Morte‘ye başlayacak, bu sefer irtifa kazancı zaten  yüksekte olduğumuz için 1368 mt. tırmanış uzunluğu yine kısa, 3 km, ortalama eğim yine sert: %8.4
  • Hatta etabın ilk beş tırmanışının ortalama eğimi %8’i aşıyor!

  • Col de la Morte zirvesinden sonra 15 km boyunca inen pelotonun asıl çilesi bu noktada başlayacak: tam 47 (kırk yedi) kilometre boyunca tırmanılarak HC sınıfında 1924 rakıma konuşlanmış Col du Glandon zirvesine ulaşılacak.
  • Dağları tırmanmaktan sprint kapısını unuttuk, zaten puanları Peter Sagan topluyor, geçelim.
  • Glandon zirvesine dek peloton ilk beş tırmanıştan farklı olarak %5 eğimle mücadele edecek, HC sınıfı bir tırmanışta eğimin bu derece düşük olmasının nedeni iki tane de kısa iniş barındırması.
  • Kaçanların dünkü gibi çok kalabalık olması gerekiyor bu tırmanışta, öncelikleri de etabı kazanmak için atak yapmak değil birlikte tırmanıp fazla yorulmamak olmalı ki, etap zaferi atakları 20 km’lik inişte yapılacaktır.

  • 20 km boyunca süren teknik bir inişten sonra yine %8 ortalama eğimli CAT2 sınıfından 3.4 km uzunluğundaki günün son tırmanışı, Lacets de Montvernier, başlayacak ve buradan sonrası sağ kalan tırmanışçılar ile birlikte gökyüzüne doğru uzanan 20 firkete arasında yaşanacak.

tdf2015_stage18lacets_de_lonteviener

  • Unutmadan eklemek gerek: Lacets de Montvernier tam 20 virajdan oluşan bir tırmanış, zaten Fransızca anlamı da ayakkabı bağcığı. İzlerken başka bir işle uğraşmayın, her bir kapalı dirsek geçilirken akan ter ve gözyaşına ortak olun.

Madonna del Ghisallo saf sprinterlerin yanında olsun, onlara Paris’de tur atmalarına izin versin. Amen!

tdf2015_stage17_peloton_on_natural_zone

Etap sonrası

Büklüm büklüm zorlu Lacets de Montvernier tırmanışı sonrası Saint-Jean-de-Maurienne7de biten 187 km uzunluğundaki 18. etabı AG2R la Mondiale takımının Fransız pedalı Romain Bardet kazandı. Europcar takımından bir diğer Fransız Pierre Roland’ın da ikinci olmasıyla Fransızlar çifte bayram yaptı diyebiliriz. Bugün Fransızlar için güzel bir gün.

tdf2015_stage18_winner_romain_bardet

Etabın başından beri çok güçlü bir kaçış grubu oluştu ve zafer yine kaçanların içinden geldi. Col du Glandon zirvesine son 1.5 km kala atak yapıp liderliği ele alan Bardet’i Movistar’dan Winner Anacona takip etse de Bardet zirveyi geçip son sürat inişe geçince arayı bayağı açtı ve etabı aldı. Tabii hızını koruyarak arttırmasındaki en büyük etken hem takım hem de kendisi zafere aç Pierre Roland’ın peşinde olmasıydı.

Son 1 km / Flamme Rouge


Flamme rouge / Last KM – Étape 18 (Gap > Saint… paylaşan: tourdefrance

Etabın bitmesine 45 km kala Alberto Contador’un ölmedim buradayım atağı ne yazık ki esaslı bir zaman farkı yaratamadan Col du Glandon geçilip de inişe başlanınca sona erdi ve sarı mayo grubu tarafından yakalandı. Arayı fazla açamamasında dün Col d’Allos inişinde yaşadığı kaza sonrası sağ kalça ve dizinde oluşan yaraların etkisi büyük.

Önemli bir gelişme ise sahipsiz kalan Dağların Kralı mayosunun kaçış grubu içinde Col du Glandon ve Lacets de Montvernier dışında tüm zirvelerden önce geçen Joaquin Rodriguez tarafından sahiplenilmesiydi. Ancak etabı kazanan Romain Bardet son iki zirve kapısında topladığı puanlarla durumu eşitledi. Bakalım Alpe d’Hüez zirvesinde neler olacak.

tdf2015_stage18_lacets_de_montvernier_peloton_clmib

Etapta an be an yaşananları Ekşi Sözlük yazarı zeddicus zu l zorander ‘den dinliyoruz.

7 tırmanışın geçildiği 18. etap, yani 186.5 km’lik gapsaint-jean-de-maurienne etabını romain bardet kazandı. kariyerindeki ilk fransa bisiklet turu zaferi. 22km’lik col du glandon tırmanışının bitimine 1.5 km kala (41 km) kaçıp, oradan gidip etabı aldı. harika inişler, güzel çıkışlar ile etabı güzelce alıyor geçen senenin genel klasman altıncısı. bugünkü galibiyet sonra genel klasmanda 10. sıraya yükseldi.

https://pbs.twimg.com/…ia/ckm9yjqwgaaikff.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm-slbukae-piy.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm94v-woaaa7vy.jpg:large
https://twitter.com/…tour/status/624238778664779776

162 bisikletçi etaba başlıyor. louis meintjes (mtn), etaba başlamadı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckl45hqwoaalesz.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckl56lxwiaaxwmm.jpg:large

etap, 2. kategoriden col bayard (1264 m yükseklik, 6.3 km uzunluk, %7 ortalama eğim) tırmanışı ile başladı. 2. km’de pierre rolland (europcar), joaquim “purito” rodriguez (katusha) ve julian arredondo (trek), atak yaptı. onları güney afrika ulusal yol şampiyonu jacques janse van rensburg’un (mtn-qhubeka) içinde olduğu 16 bisikletçi takibe başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckl6o6rwuaanp4h.jpg:large

181 km kala zirveden ilk sırada geçen joaquim rodriguez, 5 puanı alırken, jakob fuglsang, 3, thibaut pinot, 2, rohan dennis, 1 puanı aldı. purito ile froome arasındaki fark 4 puana indi.

fuglsang ve pinot, lider 3’lüye katıldı.

takip grubu öndekileri yakaladı. fuglsang, bardet, bakelants, pinot, kreuziger, rogers, anacona, caruso, dennis, de gendt, preidler, rodriguez, s.yates, rolland, gautier, gène, voeckler, arredondo ve martin’den oluşan 19 kişilik bir kaçış grubu oluştu. 12. km’de peleoton 25 sn kadar geride.

talansky, pauwels, riblon, castroviejo, barta, jungels, sicard, plaza, hesjedal, clement, matthews, öndekileri yakaladı. 29 kişilik büyük bir kaçış grubu oluştu.

jakob fuglsang (astana), romain bardet, jan bakelants ve christophe riblon (ag2r-la mondiale), thibaut pinot (fdj), roman kreuziger ve michael rogers (tinkoff-saxo), jonathan castroviejo ve winner anacona (movistar), damiano caruso ve rohan dennis (bmc), thomas de gendt (lotto-soudal), georg preidler (giant), joaquim rodriguez (katusha), michael matthews ve simon yates (orica), pierre rolland, cyril gautier, romain sicard ve thomas voeckler (europcar), julian arredondo ve bob jungels (trek), ruben plaza (lampre-merida), andrew talansky, ryder hesjedal ve dan martin (cannondale-garmin), stef clement (ıam), jan barta (bora), serge pauwels’dan (mtn-qhubeka) oluşan kaçış grubu ile peloton arasında, 14. km’de fark 1.35 dk. movistar’dan 2 isim kaçış grubunda.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckl_zxywoaaksvb.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmdl85w8aau7a8.jpg:large

30 km sonunda fark 3.35 dk.

etabın bitimine 152 km kala geçilecek olan, 3. kategoriden rampe du motty (982 m yükseklik, 2.3 km uzunluk, %8.3 ortalama eğim) tırmanışına başlandı.

zirveden geçen ilk isim joaquim “purito” rodriguez, 2 puanı alırken, serge pauwels, 1 puanı aldı. purito ile froome arasındaki fark 2 puana indi.

etabın bitimine 127 km kala geçilecek olan, 3. kategoriden côte de la mure (803 m yükseklik, 2.7 km uzunluk, %7.5 ortalama eğim) tırmanışına başlandı.

rohan dennis (bmc), atak yapıp liderliği aldı. peloton 5 dk kadar geride.

takip, rohan dennis’i yakaladı.

günün 3. zirvesinden ilk sırada yine joaquim “purito” rodriguez geçerek 2 puanı alırken, serge pauwels, 1 puanı aldı. purito ile froome, puan olarak eşitlendi.

rodriguez, fuglsang, voeckler, clement, pauwels ve de gendt, kaçarak liderliği aldı. 23 takipçi 15 sn geride. günün 4. tırmanışının başlayacağı yere gidiyorlar.

etabın bitimine 116 km kala geçilecek olan, 3. kategoriden col de malissol (1153 m yükseklik, 2 km uzunluk, %8.7 ortalama eğim) tırmanışına lider 6’lı başladı.

kaçanlar yakalandı. zirveye yaklaşırken joaquim “purito” rodriguez, atak yaparak yine zirveden ilk geçen isim oldu ve 2 puanı aldı. 1 puan serge pauwels’a gitti. purito, froome’un 2 puan önüne geçerek kırmızı benekli mayo sıralamasında ilk sıraya çıktı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckms8tywiaajvrh.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckms1uzwiaabrpl.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmuszxukaamh8x.png:large

alpler’den nefis görüntüler.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmtni8uaaaokk6.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmuc9ewwaag_ti.png:large
https://pbs.twimg.com/…a/ckmvalfweaa1blj.jpg:large,
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmvobuuwaagiur.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmwkxwuaaad7v5.png:large

etabın bitimine 110 km kala fark 5.02 dk.

107 km kala mark renshaw‘un (etixx) abandone olduğu haberi geldi. toplamda 37. kayıp oldu.

etabın bitimine 102 km kala geçilecek olan, 2. kategoriden col de la morte (1368 m yükseklik, 3.1 km uzunluk, %8.4 ortalama eğim) tırmanışına kaçış 29’lusu başladı.

bu arkadaşın ne olduğunu anlamadım.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmxup8vaaafbkr.png:large

peloton takipte.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmyrvgwgaatwr4.jpg:large

zirveden bir kez daha joaquim “purito” rodriguez geçerek 5 puanı alırken, jakob fuglsang, 3, georg preidler, 2 ve christophe riblon, 1 puanı aldı. 3.58 dk sonra peloton zirveden geçti. zorlu inişe başladılar.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmzutwvaaavn4l.png:large

https://pbs.twimg.com/…ia/ckmz1uwuaaazc5n.png:large

https://pbs.twimg.com/…ia/ckmacxxuwaul5n9.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmahbjvaaa9wco.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmaqnhumaaggbp.png:large

kaçış grubunda bardet, rolland, bakelants, gautier, plaza, riblon, anacona ve preidler öne çıktılar.

kaçış grubu öndekileri yakaladı. ara sprint kapısına gidiliyor.

79.7 km kala zaman farkları.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmesyvumaedfms.png:large

etabın bitimine 79 km kala geçilen riouperoux ara sprint kapısından ilk sırada geçen thomas de gendt 20 puanı ve 1500 euro’yu aldı. barta 17, bakelants 15, caruso, 13, dan martin, 11, stef clement, 10, roman kreuziger, 9, georg preidler, 8, michael matthews, 7, rohan dennis, 6, ryder hesjedal, 5, andrew talansky, 4, bob jungels, 3, jakob fuglsang, 2 ve thibaut pinot, 1 puanı aldı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmfndcwuaagx_2.png:large

78 km civarı kaçış yine bölündü.

77 km kala sarı mayo 3.19 dk geride.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmfig2usaa-ajd.png:large

voeckler, fuglsang, martin, de gendt, voeckler, anacona, barta, rodriguez, talansky, bakelants ve caruso, liderliğinde etap gidiyor. 19’lu takip 25 sn geride.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmheonwgaaqxix.png:large

2. dünya savaşında, bu bölgeden gidip hayatını kaybedenler için anıt yapılmış.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmhqeewsaaasqf.jpg:large

son 70 km kala farklar.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmie2owoaawrae.png:large

69.5 km civarı thomas de gendt, kaçarak liderliği aldı. 66 km kala takipçi 19’lunun 20 sn kadar önünde.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmirunwwaa6tpp.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmjuwtxaaq8hfa.jpg:large

65 km kala fark 2.40 dk.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmj0slwoaah0uf.jpg:large

baraj gölünden geçiliyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmkvp3umaad3tw.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmktgsumaahrwg.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmk6vqw8airkl9.jpg:large

etabın bitimine 60 km kala, kategori dışı col du glandon (1924 m yükseklik, 21.7 km uzunluk, %5.7 ortalama eğim) tırmanışına kaçış grubu başladı. de gendt, tırmanışın başında yakalandığı gibi geriye düştü.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmjb8lwgaap8ei.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmkwgbuyaawtc7.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmk53oukaahyed.png:large

glandon, kreuziger, rogers, martin, plaza, geriye düşen isimler.

fuglsang, bardet, pinot, anacona, caruso, rodriguez, rolland, gautier, jungels, talansky ve pauwels, lider.

cumartesi geçilecek olan alpe d’huez.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmlhlnuwaab_jv.png:large

nefis manzaralar.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmmarbw8aa3fyp.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmmnnuveaaajez.png:large

59 km civarı pinot geriye düşmeye başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmmjlyw8aacys8.png:large

58 km kala talansky, caruso ve anacona geriye düşmeye başladı. dayanmaya çalışıyorlar.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmmtqjveaec3hi.png:large
57.7 km kala, sarı mayo grubudan michael rodgers, öne çıktı.

57.5 km kala pinot zorladı ve öndekilere yetişti.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmnx_0woaads-7.png:large

57 km kala sarı mayo grubu 2.10 dk geride.

manzaralara devam.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmn1xqwuaawbde.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmn85fumaeup_u.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmoqecwoaai0gl.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmoytiucaeyona.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmozhxueaee7ur.png:large

55.5 km kala roman kreuziger, sarı mayo grubuna yakalandı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmpbi_ucaaqdxw.png:large

53.2 km kala michael matthews, pelotona yakalandı.

https://pbs.twimg.com/…ia/ckmqj2wwiaaozwr.jpg:large

52 km kala pinot geriye düştü.

51 km kala dan martin, sarı mayoya yakalandı.

50 km kala fark 3.24 dk.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmr9yowiaanmin.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmru4hwgaaci-w.jpg:large

48 km kala lider grup ile voeckler arasında 3 dk kadar fark var.

47.8 km kala barguil öne çıktı. gesink de öne çıktı. sarı mayo çok geride değil.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmt0u0xaaayyuw.png:large

47.5 km kala richie porte geriye düşmeye başladı.

46.5 km kala zaman farkları.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmu1bxwwaag06b.jpg:large

45.4 km kala alberto contador bir anda fırladı. farkı iyi açtı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmvoqhwgaa05xx.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmvrpfxaaacppr.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmvww3uwaaa6bc.png:large

44.4 km kala lider ile barguil grubu arasında 2.40 dk var.

contador, 44.1 km kala gesink, barguil, frank grubunu yakaladı. bardet talansky rolland pauwels fuglsang rodriguez jungels gautier hesjedal caruso anacona ile aralarından 2.22 dk kadar fark var. sarı mayo grubu 40-45 sn geride.

nefis yerler.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmweyeumaa41sv.png:large

41 km kala bardet, lider gruptan kaçtı, anacona onu takip ediyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmx_lkwiaa-omm.jpg:large

40.8 km kala kaçış grubundan jakob fuglsang bir anda yere düştü. motorsiklet çarpmış.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmxa6hw8aa6pez.png:large
https://twitter.com/…rtdk/status/624255075247108096

40.1 km kala nibali bir atak yaptı. valverde atak yaptı.
https://pbs.twimg.com/media/ckmxvbmwcaanis_.jpg

39.9 km kala rodriguez geriye düşmeye başladı.

39.5 km kala zirveden bardet ve anacona ikilisi geçti. bardet 25, anacona 20, 10 sn sonra geçen bob jungels, 16, jakob fuglsang, 14, . serge pauwels, 12, andrew talansky, 10, damiano caruso, 8, pierre rolland, 6, cyril gautier, 4 puan alırken, 28 sn sonra geçen ryder hesjedal, 1 puan aldı. 20 km’lik iniş başladı. rordiguez, bu sefer puan alamadı.

nibali bir hamle daha yaptı.

39.1 km kala quintana atak yaptı, nibalinin peşine düştü. froome çok geride değil.

https://pbs.twimg.com/media/ckmye65wuaavqll.jpg
https://pbs.twimg.com/…ia/ckmyvtpwiaajc6r.png:large

38.4 km kala valverde ve mollema geriye düştü.
https://pbs.twimg.com/media/ckmyss0wgaapxvb.jpg

inişte froome, nibali, quintana ve thomas, contador grubunu yakaladı.

bardet lider. onu 10 kişilik takip grubu izliyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm1uvxueaazzin.png:large

samuel sanchez, favori grubuna katıldı.

25 km kala fark 2.37 dk.

20 km kala bardet ile takip grubunu 38 sn ayırıyor. sarı mayo 2.48 dk geride.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm2haeucaahieo.png:large

18.2 km kala takip 35 sn geride.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm3pnuxaaaskgh.jpg:large

16.7 km kala mollema, sarı mayo grubunu yakaladı.

son tırmanışa yaklaşıyoruz.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm3wx5uwaav8uy.png:large

15 km kala peloton 3.05 dk geride.

etabın bitimine 13.4 km, 2. kategoriden lacets de montvernier (782 m yükseklik, 3.4 km uzunluk, %8.2 ortalama eğim) ayakkabı bağcığı tırmanışına bardet başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/cklhkt6weaalhds.jpg:large

tırmanışın başında gautier, rolland öne çıktı. bob jungels onları yakalayıp geçti.

https://pbs.twimg.com/…ia/ckm5jjaxaaeujzh.png:large

11.2 km kala contador, majka ikilisi gidiyor. froome yakın.

manyak yerlerden çıkılıyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm8wd-w8aajedt.jpg:large

10.4 km kala majka geriye düştü. barguil geride.

10 km kala bardet zirveden geçip 5 puanı aldo. purito ile aynı puana geldiler. 43 sn kadar sonra geçen jakob fuglsang, 3, pierre rolland, 2 ve winner anacona, 1 puanı aldı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm6-p8wiaa4zvs.png:large

8.2 km kala favori grup inişe geçti.

8 km kala rolland atak yapıp takibe başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm7vnaweaar_12.png:large

6 km kala rolland 45 sn kadar geride. sarı mayo grubu 2.51, barguil 3.15 dk geride.

son 2 km, fark 39 sn, bardet etaba gidiyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm87vlukaarbqf.png:large

bardet son km’ye 38 sn farkla girdi.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm9qslwwaakahv.jpg:large

bardet etabı kazanıyor. rolland etabı 2. sırada bitirdi. fransızlar duble yaptı.

favori isimler 3.01 dk sonra etabı bitirdi. herhangi bir kazanç, kayıp yok.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckm-ohswcaatlaj.jpg:large

romain bardet, aynı zamanda günün en savaşçı bisikletçisi oldu.

Etabın son 22 kilometresi

Etap sonuçları:

FRA  1  BARDET, Romain (AG2R LA MONDIALE)            5:03:40
FRA  2  ROLLAND, Pierre (EUROPCAR)                    +   33
COL  3  ANACONA GOMEZ, Winner (MOVISTAR)              +   59
LUX  4  JUNGELS, Bob (TREK FACTORY RACING)           
DEN  5  FUGLSANG, Jakob (ASTANA)                     
BEL  6  PAUWELS, Serge (MTN - QHUBEKA)                + 1:01
FRA  7  GAUTIER, Cyril (EUROPCAR)                     + 1:50
ITA  8  CARUSO, Damiano (BMC RACING)                 
USA  9  TALANSKY, Andrew (CANNONDALE - GARMIN)        + 1:55
FRA  10 BARGUIL, Warren (GIANT - ALPECIN)             + 3:02

Sarı mayo ve ilk yedide herhangi bir değişiklik olmazken Romain Bardet bugünkü zaferiyle ilk 10 içine girmeyi başardı.

18. Etap sonrası genel klasman

GBR  1  FROOME, Christopher (SKY)                    74:13:31
COL  2  QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR)    +  3:10
ESP  3  VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR)       +  4:09
GBR  4  THOMAS, Geraint (SKY)                         +  6:34
ESP  5  CONTADOR VELASCO, Alberto (TINKOFF - SAXO)    +  6:40
NED  6  GESINK, Robert (LOTTO NL - JUMBO)             +  7:39
ITA  7  NIBALI, Vincenzo (ASTANA)                     +  8:04
SUI  8  FRANK, Mathias (IAM CYCLING)                  +  8:47
NED  9  MOLLEMA, Bauke (TREK FACTORY RACING)          + 12:06
FRA  10 BARDET, Romain (AG2R LA MONDIALE)             + 12:52

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.