#TDF2015 21. Etap: Sèvres → Champs-Elysées, 110 km

Artık zafer turu. 21 gün boyunca Belçikadan yağmurlu Hollanda topraklarına, oradan yetmezmiş gibi kuzeyin taşlı yollarından Arenberg ormanlarına, deniz kıyısına, Bretania – Breton krallığı topraklarına inip durmaksızın güneye, Pirenelere uzandık ve sadece iki gün dinlenip kendimizi Alplerde bulduk ve şimdi Paristeyiz!

22 takım, 198 pedal ve bir o kadar da arkasında yer alan sportif direktöründen masörüne, teknikerinden aşçısına dek devasa bir kadro. Hepsi sarı mayo düşleriyle Pariste!

Kaza geçirip, yorgun düşüp, hastalanıp da yarıştan geri kalanlar, düşenler… 198 kişi başlayan Le tour şimdilik 160 kişiyle Parise ulaşmayı başardı.

Team Sky rider Chris Froome of Britain (R), race leader's yellow jersey, climbs the Tourmalet pass with a group of riders during the 188-km (116.8 miles) 11th stage of the 102nd Tour de France cycling race from Pau to Cauterets in the French Pyrenees mountains, France, July 15, 2015.   REUTERS/Stefano Rellandini  TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1KELD

Etap incelemesi

Ne bir tırmanış var adam akıllı, yok demeyim emaneten geçilecek, hani olur da Dağların Kralı mayosu açıkta kalır puan eşittir, çekişme olsun diye, bir CAT4 tırmanışımız var, ne de zorlu yollar…

tdf2015_stage21_profile

Sèvres → Champs-Elysées arası pedallanacak son etap 110 km uzunluğunda ve CAT4 tırmanışı dışında dümdüz bir etap. Profiil sprinter pedallara uygun demeyeceğiz zaten öyle olacak. Gün Paris’in kralı olma günü. Son iki yıldır Paris’te Marcel Kittel kazanırken bu sene rahatsızlığından  dolayı gelemeyince Greipel, Degenkolb, Cavendish, Sagan ve geçen sene ikinci olan Kristoff’un şansı arttı.

Tabii ki etabı Sagan’ın ikinci bitirmesini temenni ediyoruz!

The pack of riders including race leader Astana team rider Vincenzo Nibali of Italy cycles near the Arc de Triomphe at the end of the final 21st stage of the Tour de France cycle race in Paris 137.5 km final stage of the 2014 Tour de France cycling race, from Evry to Paris Champs Elysees, July 27, 2014.     REUTERS/Jean-Paul Pelissier (FRANCE  - Tags: SPORT CYCLING)   - RTR40B3Y

Daha fazlası için:

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.