Tour de San Luis 2016 incelemesi

Tour De San Luis 2016 Genel Bakış

Güney yarım kürede farklı iki kıtada iki yarış: sezon açılışı için pedallar bu kez Güney Amerikada, Arjantinde dönecek. Bisiklet severler daha başka ne isteyebilir ki?

 

Henüz genç sayılabilecek Tour de San Luis turunun geçmişi 10 yıla uzanıyor. Güney yarım kürede pedallanan bir diğer yarış Tour Down Under turuna alternatif sezon açılışı olarak görülen Tour de San Luis zamana karşı ve tırmanış etaplarıyla öne çıkıyor. Birçok tırmanışçı ve all-rounder pedalın Tour de San Luis’i tercih etmesinin nedeni de bu. Tırmanışçıların kendilerini göstereceği, sprinter pedalların klasik yarışlar öncesi ısınacakları, yeni yeteneklerin kariyerlerini bisiklet sporunun kalbi Avrupada sürdürmek için canla başla pedallayacağı bir alan Tour de San Luis. Hemen hatırlatalım: geçen sene kıta takımı (Continental Team – CT) Colombia – Coldeportes formasıyla yarışan Fernando Gaviria, iki etapta ünlü sprinter Mark Cavendish’i (Etixx-QuickStep) geçmiş ve takımın patronu Patrick Lefevere tarafından transfer edilmişti.

Fernando Gaviria, etap zaferini kutlarken, Cavendish ve Modolo önlerinde parlayan yeni yeteği kıskanıyorlar.

Fernando Gaviria, etap zaferini kutlarken, Cavendish ve Modolo önlerinde parlayan yeni yeteği kıskanıyorlar.

Tour de San Luis, henüz UCI tarafından WorldTour kapsamına alınmış olmasa da kadrolarında üç büyük turda zirveye oynayan pedalları barındıran WorldTour takımları için sıkı bir sezon başlangıcı olması açısından önemli. Tura katılacağını açıklayanlar arasında son dünya şampiyonu Peter Sagan (Tinkoff Team), 2010 yılında turu kazanan Vincenzo Nibali (Astana) ve 2014 kazananı Nairo Quintana (Movistar) yer alıyor. WorldTour takımları dışında Pro Continental Team ve Continental Team katılımları ile birlikte davet edilerek katılan ve bir takım halinde yarışan sporcular açısından da önemli bir tur San Luis. Turu yıldız pedalların önünde  iki kere kazanıp birçok etap zaferi bulunan kazanan Daniel Diaz da bu fırsatı kaçırmayanlardan.

 

Güney Amerikaki yarışa aynı zamanda milli takımlar bazında da katılım gerçekleşecek. Ev sahibi Arjantin dışında kıta ülkelerinden Küba, Brezilya, Meksika, Şili, Uruguay, Paraguay ve Kosta Rika, Avrupadan ise İtalya. Hatta Team SKY takımının İtalyan sprinteri Elia Viviani ulusal formasıyla etap zaferi kovalayacak.

TSL2015_stage2_Chile_national_team_lead_the_peleton

TSL2015, 2. Etap: Şili milli takımı pelotona liderlik ediyor.

2016 Tour de San Luis Etapları

  • 18 Ocak 1. etap: El Durazno › El Durazno (21 km, takım zama karşı – TTT)
  • 19 Ocak 2. etap: San Luis › Villa Mercedes (182 km, çoğunlukla düz, sprint bitişi)
  • 20 Ocak 3. etap: Potrero de Los Funes › La Punta (Cabildo) (131 km, çoğunlukla düz, sprint bitişi)
  • 21 Ocak 4. etap: Terrazas del Portezuelo › Cerro El Amago (140 km, dağlık, zirve bitişi)
  • 22 Ocak 5. etap: Renca › Juana Koslay (169 km, inişli çıkışlı, sprint bitişi)
  • 23 Ocak 6. etap: La Toma › Filo de la Sierra de Comechingones (160 km, zirve bitişi)
  • 24 Ocak 7. etap: San Luis › San Luis (120 km çoğunlukla düz, sprint bitişi)

21 km uzunluğundaki takım zamana karşı (TTT) etabı ile başlayan Tour de San Luis 4. etaba dek sprinter pedallara yönelik bir etap profili çiziyor. Tabii her etap içine serpiştirilmiş sınıflandırılmış tırmanışlar var, ancak hiçbiri son iki senedir genel klasman liderini belirleyen zirvede sonlanan 4. etap kadar etkili olmayacak.

Alto de Amago tırmanışını birinci geçen Daniel Diaz genel klasmanda liderliği ele geçirirken, Quintana da üçüncülüğe tutunmuştu.

Alto de Amago tırmanışını birinci geçen Daniel Diaz genel klasmanda liderliği ele geçirirken, Quintana da üçüncülüğe tutunmuştu.

Zira 140 km uzunluğundaki dördüncü etabın son 23 km’si saf tırmanış: %7 eğim ve 11 km uzunluğuyla Alto de Amago tırmanışını rakiplerinin önde bitiren genel klasmanı garantileyecek.

Kalan son iki etap ise yine sprinter pedallar için inişli çıkışlı, hızlı geçilecek şekilde planlanmış. Tur yine başladığı yerde sona erecek: San Luis.

Daha fazlası için:

Sıralı tam liste için ProCyclingStats.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.