#TDU2016 Tour Down Under 5. Etap: McLaren Vale → Willunga Hill, 152 km

McLaren Vale → Willunga Hill arasında pedallanacak 5. etap 152 km uzunluğunda ve turun kraliçe etabı. Etap aslında McLaren Vale kenti içinde, 115 km boyunca son denece geometrik yollardan ikişer üçer tur atılarak Old Willunga Hill Road tırmanışı ile bitecek.

TDU2016_stage5_profile

 

Down Under turunun adeta simgesi haline gelen Willunga Hill tırmanışı iki kere geçilecek; bu, son yıllarda izleyicileri tura çekmek için büyük turlarda da yapılmaya başlayan bir hareket. Zira saatler boyunca pelotonun gelmesini bekleyen seyircilerin bekleyişlerine değmesi için aynı noktadan, özellikle de tırmanışlarda birden fazla kez geçmesini sağlayacak rotalar hazırlayarak organizatörler tura olan ilgiyi arttırmaya çalışıyor, başarılı da oluyorlar.

 

Willunga Hill  3.6 km uzunluğun ve ortalama %7 eğimiyle büyük turlardaki tırmanışların yanında sönük kalsa da, kaldı ki Tour de San Luis’in dün pedallanan 4. etabının zirvesine Cat3 ve peşinden de zigzaglarla dolu Cat1 sınıfı Alto del Amago ev sahipliği yapıyordu, önemli olmasının nedeni dikkat gerektirecek sert bir iniş ve sonrası yeniden tırmanılması.

TDU2016_stage4winner_Simon_GerransBugünkü etapta böylesine bir toplu sprint bitişi beklemek hayal olur, bu etap tırmanışçıların etabı! Geçtiğimiz sene Team SKY formasıyla yarışan Richie Porte etabı kazanmasına karşın genel klasmanda lider durumda bulunan Rohan Dennis’i bir türlü silkeleyememiş, 2 saniye farkla ikincilikle yetinmişti tur sonunda.bisikletini dahi

Orica-GreenEDGE her ne pahasına olursa olsun liderlik mayosunu taşıyan Simon Gerrans’ı koruyup tırmanışta zaman kaybetmeyeceği iyi bir noktaya taşıyacaktır. Ancak dananın kuyruğunun kopacağı nokta artık her ikisi de BMC forması altında yarışan Richie Porte mu yoksa Rohan Dennis’in mi genel klasman liderliği için saldıracağı? Zira, Rohan Dennis’is bu etap için bisikletini dahi değiştirdiği gelen haberler arasında!

 

Etap sonu

TDU2016_stage5_winner_richie_porte

Old Willunga Hill Road tırmanışında sona eren 5. Etapta gülen isim geçen sene de kazanan Richie Porte oldu.

Son tırmanışa dek olağan seyrinde ilerleyen yarışta pelotonun hakimiyeti etap zaferi ile birlikte genel klasman liderliğini isteyen BMC takımındaydı. Bu görevi yarış lideri takım arkadaşları Simon Gerrans’ın korumak ve ara sprint kapılarındaki puan ve bonus süreleri kaptırmamak için önde yer alan Orica-GreenEdge ile zaman zaman paylaşsalar da BMC Willunga Hill tırmanışına doğru daha baskın rol oynamaya başladı.

TDU2016_stage5_peloton_0

Willunga Hill ikinci kez geçildiğinde peşine takıllan eski takım arkadaşı Luis Henao’yu son metrelede başarılı bir şekilde silkeleyen Richie Porte iyi hızlanmasına karşın istediği zamanı kazanamayınca  yine genel klasmandan uzak kaldı.

 

Yarışın özeti:

5. Etap sonuçları
AUS  1  PORTE, Richie (BMC RACING)                          3:34:16
COL  2  HENAO MONTOYA, Sergio Luis (SKY)                     +    6
CAN  3  WOODS, Michael (CANNONDALE)                          +    9
ITA  4  ULISSI, Diego (LAMPRE - MERIDA)                      +   17
ESP  5  VALLS FERRI, Rafael (LOTTO SOUDAL)                  
ESP  6  FERNANDEZ, Ruben (MOVISTAR)                         
ITA  7  POZZOVIVO, Domenico (AG2R LA MONDIALE)              
AUS  8  GERRANS, Simon (ORICA GreenEDGE)

Tour Down Under’da Richie Porte’un laneti geçen sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor. Geçen sene 2 saniye farkla kaçırdığı genel klasman liderliğini bu sene de 9 saniye farkla kaçırdı. Yarın ki etapta olağan bir şey olmazsa ki, olmaz, Simon Gerrans turu kazandı!

5. Etap sonrası Genel Klasman Sıralaması
AUS  1  GERRANS, Simon (ORICA GreenEDGE)         17:16:31
AUS  2  PORTE, Richie (BMC RACING)                 +    9
COL  3  HENAO MONTOYA, Sergio Luis (SKY)           +   11
AUS  4  MCCARTHY, Jay (TINKOFF)                    +   20
CAN  5  WOODS, Michael (CANNONDALE)              
ESP  6  FERNANDEZ, Ruben (MOVISTAR)                +   28
ITA  7  POZZOVIVO, Domenico (AG2R LA MONDIALE)   
ESP  8  VALLS FERRI, Rafael (LOTTO SOUDAL)         +   36
SUI  9  MORABITO, Steve (FDJ)                      +   49
NZL  10 BEVIN, Patrick (CANNONDALE)                +   50

 

Yarışın son

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.