#Giro100 16. Etap: Rovetta → Bormio, 222 km

Etap sonrası

#Giro100 Mortirolo, Stelvio, Umbrailpass dağ geçitlerinin peş peşe aşıldığı 222 km uzunluğundaki kraliçe etapta zafere uzanan isim Vincenzo “the Messina Shark” Nibali!

16. Etap Sonuçları
1  NIBALI, Vincenzo (TBM)      6:24:22
2  LANDA MEANA, Mikel (SKY)    
3  QUINTANA, Nairo (MOV)        +   12
4  POZZOVIVO, Domenico (ALM)    +   24
5  ZAKARIN, Ilnur (KAT)         +   34
6  FORMOLO, Davide (CDT)        + 1:26
7  MOLLEMA, Bauke (TFS)         + 1:35
8  JUNGELS, Bob (QST)          
9  YATES, Adam (ORS)           
10 PINOT, Thibaut (FDJ)

22 Nisan’da kaybettiğimiz Michele Scarponi’nin anısının yaşatılacağı Mortirolo dağ geçidinden ilk sırada takım arkadaşı Luis Leon Sanchez geçerken hem bu yılın Cima Coppi’si Stelvio hem de Umbrailpass zirvelerinden Mikel Landa ilk sırada geçti.

Pembe Mayo Tom Dumoulin’in İsviçre sınırlarına girdiğimiz an, Umbrailpass eteklerinde mide sorunları yaşadığı ve kenara çekerek midesini boşalttığı etapta Quintana ve Nibali’nin liderlik ettiği grup yavaşlamak yerine tempoyu arttırınca fark açıldı ve Dumoulin gruptan yaklaşık 1:30 geride tek başına kaldı.

Umbrailpass zirvesine yaklaşıldığında Nibali’nin sürekli atakları yarış liderliğini sürdüren Mikel Landa, Steven Kruizswijk ikilisiyle zaman farkını azaltsa da Quintana’yı silkeleyemedi, Zakarin ve Pozzovivo ile birlikte zirveden geçti. İnişte Nibali üstün iniş tekniğiyle Landa’yı yakalasa da bir türlü geride bırakamadı, ancak inişte Quintana bir hayli geride kalırken Dumoulin de zaman farkını sabit tuttu.

Son düzlükte saağa ve sola dönüşler zorlasa da Landa ve Nibali ikilisini, Landa’nın bitiş çizgisinden önceki son dönüşte kapıyı açık bırakmasını fırsata çeviren Nibali etap zaferine uzanırken İtalyanların uğursuzluğunu da kırmış oldu!

16. Etap sonrası genel klasmanda son durum
1  DUMOULIN, Tom (SUN)         70:14:48
2  QUINTANA, Nairo (MOV)         +   31
3  NIBALI, Vincenzo (TBM)        + 1:12
4  PINOT, Thibaut (FDJ)          + 2:38
5  ZAKARIN, Ilnur (KAT)          + 2:40
6  POZZOVIVO, Domenico (ALM)     + 3:05
7  MOLLEMA, Bauke (TFS)          + 3:49
8  JUNGELS, Bob (QST)            + 4:35
9  KRUIJSWIJK, Steven (TLJ)      + 6:20
10 YATES, Adam (ORS)             + 7:00

Günün kaybedeni Pembe Mayo Tom Dumoulin olurken kazanı kesinlikle Vincenzo Nibali oldu: Dumoulin, zamana karşı etabında kazandığı zaman farkını bu etapta yitirmesine karşın Maglia Rosayı korurken, etabı üçüncü sırada bitiren Nairo Quintana bonus saniyelerle birlikte zaman farkını 31 saniyeye indirdi; kalan etaplarda daha hırslı olacaktır. Ancak Nibali faktörü de var ki, bugün en ufak bir zafiyette neler yapabildiğini gördük!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.