#Vuelta2017 7. Etap: Lliria → Cuenca, 207 km

Kıyıdan uzaklaşıp biraz yüksek ovalara doğru ilerliyoruz: 207 km ile La  Vuelta’nın bu sene en uzun etabı karşımızda! Aslında 205 km uzunluğundaki 6. etap için de böyle yazmıştık: yorgunluk katsayısı fazla bir geçiş etabı, pek bir şey beklemeyin favorilerder diye ama Alberto Contador’un bitime 39 km kala yaptığı tırmanış ve peşinden iniş atağı  her şeyi değiştirdi ve Contador’un sonraki günler asla rahat durmayacağını Chris Froome’un da onun tekerini an be an izole olmak pahasına takip edeceğini bize gösterdi! Gelelim bugünkü etaba:

La Vuelta a ESpana 2017, 7. Etap başlar başlamaz bir tırmanış var ancak bu o kadar da zor değil: sonrası aynı irtifada inişli çıkışlı bir yol bekliyor pelotonu bitiş çizgisine dek.

Lliria → Cuenca kentleri arasında denizden uzakta pedallanacak 7. etap 207 km uzunluğunda. Dağlık değil de yüksekliği fazla, sürekli 800-1000 mt irtifada pedallayacak peloton, bir profile sahip etap üç adet Cat3 sınıfı tırmanış barındırsa da bitiş çizgisi iniş-düzlük karışımı bir noktada. Haliyle dün kaçışa girip bitiş çizgisinde Lotto-Soudal takımına yenilen Quick-Step Floors zafer için hevesli pedallayacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.