Giro102 8. Etap: Tortoreto Lido → Pesaro, 239km

7. Etapta neler olmuştu?

Kaçışa giden bir etap daha! 185km uzunluğundaki etapta oluşan ilk kaçış grubu yakalanıp da son 85km kala oluşan yeni kaçış grubundaki Astanalı Pello Bilbao karşı atak yapıp güçlü tırmanışçılara karşı az farkla olsa da zafere uzandı. Bitişe 1.5km kala yaptığı atak kendisini de takımını da mutlu etti. Maglia Rosa bir gün daha Valerio Conti (UAE-Team Emirates) sırtında. 

 

Günün son tırmanışını kaçışla birlikte aşıp son 1,5km kala elit tırmanışçılardan oluşan gruba karşı atak yapan Pello Bilbao bitiş çizgisinden geçmeden önce rakiplerine bakıyor… Çok değil etap değil 1km, 500mt daha uzun olsa peşinden gelen zaferin metresleri alt edecek kendisini. Gün genç İspanyol pedalın sevinç günü.

 

9. Etap öncesinde pelotonun önünde uzun bir sahil gezintisi var gün doğumundan şafağa

Dananın kuyruğunun kopacağı yokuş zamana karşı şeklinde pedallanacak 9. Etap öncesi sprinter pedalları sevindirecek bir dinlenme etabı var karşımızda: Adriyatik Denizi kıyısı boyunca görüp tanıyacağımız turistik gezimizin başlangıcı Tortoreto Lido sahil kasabası, 239km sürecek gezintimiz bir diğer sahil kasabası Pesaro da sona erecek.

Giro102 8. Etap profili: 2in1 mübarek: Sprint ve tırmanış bir arada etabın sonu sprinter pedallar için düşünülmüş.

160km boyunca kıyıdan Adriyatiğin dingin sularını seyredeceğimiz 8. Etap ne zaman ki kıyıdan uzaklaşıp içeriye yönelecek, o zaman peş peşe Cat3 ve Cat4 sınıfı üç tırmanış etabın kaderini belirleyecek demek isterdim ama peloton yüzünü yeniden Adriyatiğe çevirdiği son 6km biraz da Milan-Sanremo bitişi tadında: 3.5km iniş ve peşinden gelen denize sıfır sprint düzlüğü… Fernando Gavirianın dün Giroyu bırakmasıyla sprint ve de Maglia Ciclamino mücadelesi daha çok Elia Viviani ve Pascal Ackermann arasında geçecek gibi. Genel Klasman favorileri yarınki San Marino yokuşlarını düşünerek sele üzeri aktif dinlenmeye çekilecektir.

Giro102 8. Etabın sonu kasabanın içine inen bir yokuşun ucu sprint düzlüğü.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.