Giro102 9. Etap: Riccione → San Marino , 34.8km

İlk adım olmasaydı bugün burada olmayacaktık!

19 Mayıs İlk Adım

Kutlu olsun! Emanetin geleceğimizdir Atam!

Adam gibi adam! Mustafa Kemal ATATÜRK

İleri okuma: Alev Coşkun – Samsun’dan önce bilinmeyen 6 Ay: işgal, hüzün, hazırlık

Dünkü etapta neler olmuştu?

Giro102 en uzun etabında günün kaçışıDamiano Cima (Ita – Nippo Vinia-Fantini-Faiz), Marco Frapporti (ITA – Androni Giocattoli – Sidermec), Nathan Brown (USA – EF Education First) son 10km’ye dek tutunsa da peloton öcü misali gelip üçlünün dayanışmasını yuttu geçti.

Kaçışa kim bırakır ki etabı? İki gündür kaçışın zaferle taçlandırdığı etaplar sonrası kaçışın pistten alındığı günün sonunda sahne sprinter pedallara bırakılınca Elia Viviani, Pacal Ackermann ve Caleb Ewan arasında geçen mücadelede galip gelen isim Lotto-Soudal takımının çekik gözlü Avusturalyalısı Ewan oldu.

 

Etabın genişçe bir özeti

iuaeiuaeiuDeceuninck – Quick Step takımı Bob Jungelsi öne taşırken Elia Viviani de gizliden sprint için pozisyon alsa da, iki kişiyle Maglia Ciclamino sahibi Ackermannı öne taşıyan Bora-Hansgrohe Ewan tarafından son metrelerde gafil avlandı. Bu kendisinin Girodaki ikinci etap zaferi. Günün alkışları tabii ki kaçış grubuna… Kendilerini dağlık etaplara dek uğurluyoruz. 

 

Son 1km

 

Geldik kuyruk kopartacak yokuş zamana karşı etabına

Çizmenin dışına çıkmayacağız demiştik ama San Marino var şimdi karşımızda? Avrupanın mikrodevletlerinden birisi San Marino içinde sona eren yokuş zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanacak 9. etap Tiren denizinden Adriyatik kıyılarına uzandığımız günlerin sonuna geldiğimizin habercisi. 

Giro102 9. Etap: 34.8km boyunca sürekli bir tırmanış halinde olacak pedallar.

Riccione kıyılarından başlayıp azar azar yükselerek San Marinonun 650mt rakıma konuşlu merkezinde sona erecek 9. etap genel klasmanda gerçek mücadelenin başlayacağı etap olacak. Yalancı düzlükle başlayacak etap ilk zaman ölçüm noktasına dek tam gaz pedallanacak kolaylıkta, pedallar herhangi bir eğimle karşılaşmadığı için tırmanışta kaybedilecek zamanları  peşin telafisi burada yapılacaktır.

İkinci zaman ölçüm kapısı (22.km) geride kalırken başlayacak Cat2 sınıfı San Marino tırmanışı net 12km uzunluğunda ve eğimi de ortalama %5 civarında. Domestikler normal bisikletle yarışabilir ama genel klasman favorileri tıpkı açılış etabında olduğu gibi zamana karşı bisikletleriyle mücadele edecektir. 

Zamana karşı mücadelesi genel klasmanı da şekillendirecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.