LeTour2019 4. Etap: Reims → Nancy, 215 km

Belçika topraklarından anakaraya, Fransaya girdiğimiz üçüncü etabın sonunda Deceuninck – Quick Step takımının Fransız pedalı Julian Alaphilippe zafere uzanırken Fransızların beş yıllık Maillot Jaune, sarı mayo özlemini de sona erdirmiş oldu! Etabın bitmesine 16km kala ilk gün aradığını bulamalan zafere aç sprinter ve puncheur pedallar arasından sıyrılıp atağını yapan Alaphilippe peşinden “yakalarız ya son 1km kala” diyenlere inat bitiş çizgisinden çılgın bir sevinçle geçip sarı mayoyu zaferle sırtına geçirmenin mutluluğunu yaşadı! Chappeu!

 

3. Etabın öne çıkan anları

 

Peki bugün ne var menüde?

Yarın ve sonraki dağlık etaplar öncesi sprinter pedalların önüne sürülecek iştah açıcı bir yemek var karşımızda, ama önce bir kadeh şampanya!

Parisin 130km kuzeyinde yer alan şampanya başkenti Reims kentinden, 1. Dünya Savaşında yerle bir edilmesine karşın, harap ama dimdik ayakta duran Reims Katedralinin gölgesinden başlayacak 215km uzunluğundaki 4. etap öğrenci kenti yakıştırmasını sonuna dek hak eden üniversitelerle dolu Nancy şehrinde sona erecek.

TdF2019 4. Etap profili: Baştan sona sprint etabıyım diye haykıran bir profil var karşımızda.

215km uzunluğundaki 4. etabın profilinde sınıfandırılmış iki Cat4 tırmanış ve arasındaki düzlüğe konumlandırılmış bir de ara sprint kapısı dışında pek bir şey yok; etap sallan yuvarlan bana, sprint ata ata gel koynuma diyor adeta.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.