TdF2019 9. Etap: Saint-Etienne → Brioude, 170km

Loire nehrinin hayat verdiği ovalardan, vadilerden, dahası Fransanın Bahçelerinden geçip düneye doğru pedallamaya devam. Dün kaldığımız yerden Saint-Etienne kentinden başlayan 9. etap 170km sonunda Allier Irmağının kıyısına kurulu Brioude kentine sona eriyor.

 

TdF2019 9. Etap profili: Üç tırmanışın en serti henüz etabın başında haliyle bacak yormak dışında bir etkisi yok, asıl mücadele Cote de saint-Just tırmanışındaki bonus saniyeler için yaşanacak. Sonrası etap zaferine uzanan bir yol…

 

Dalgalı bir profile sahip etabın dünden eksiği sadece tırmanışları, ama daha 31.km’de pelotona merhaba diyecek Mur d’Aurec-sur-Loire duvarı bacaklar daha açılmadan can yakacak gibi; zira duvar kısa eğim sert: 3.2km’de %11 eğim! 36.5km’de zirvesinden geçilecek Mur d’Aurec-sur-Loire sonrası etabın geri kalanı pelotona düz gelecektir. inişli çıkışlı ama hep aynı rakım dolayında (600-900mt) pedallanacak kalan 140km içinde tek heyecan noktası kaçışın kontrol altında tutularak son tırmanışın zirvesindeki bonus saniyeler.

Etabın sonu kaçış ustalarının marifetiyle zaferle taçlanabilir ama dünkü etabın sonuna benzer bir gün bizi bekler: Favoriler dinlenir sprint trenleri kurulur nazlı yardan haber gelir!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.