Giro2020 8. Etap: Giovinazzo → Vieste, 200km

7. Etap için özet geçersek: Çapraz rüzgarların pelotonu parçalara ayırdığı ama sonra Voltran misali alayının bir araya geldiği etabın sonundaki sprint mücadelesinde Sagan ikinci, Arnaud Démare birinci!

Ultimo Kilometro!

 

Pelotonun ve de başta genel klasman liderlerinin dinlenme günü öncesi 9. Etaba kendilerini sakladıkları ilk haftanın son kolay etabı karşımızda: Yumağa dolanan kedi misali çizmenin topuğuna dolanmaya devam!

8. Etabın profili 4. ataba biraz benzer. Düz başlayan etabın ortasında yer alan bir tırmanış ve peşinden sprint düzlükleri.

İyon Denizine sırtımızı verip yüzümüzü günebakanlar gibi Adriyatik Denizine dönüyoruz: Giovinazzo komününden başlayan 8. Etap 200km sonunda yine bir başka kıyı kasabası Vieste de sona erecek. Kıyıdan kıyıya uzanan etabın profili değil de denizden esen rüzgarlar zorlayacak pelotonu, yoksa etabın ortasında yer alan Manfredonia Körfezine hakim Monte Sant’Angelo dağ geçidi değil.

 

Monte Sant’Angelo dağ geçidi sonrası kıyıdan içeriye dağlık alanlara kaçan peloton yeniden sahile indiğinde Manfredonia kıyısı kadar düzlükler bulamayacak karşısında: Etabın sonuna dek çizmenin topuğunun dağlık yapısı, inişli çikişli bir şekilde kendisini hissettirecek, ta ki sprint düzlüğüne dek. Saganı gönül rahatlığıyla ikinciliğe yazabilirsiniz!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.