Giro2020 10. Etap: Lanciano → Tortoreto, 177km

Zorlu bir tatil öncesi etabın sonunda zafere uzanan pedalın kaçış grubu içinden çıkması tabii ki şaşırtmadı; zira birbirine baka baka kör olan genel klasman liderleri kaçışa daha çok etap verecek. Kedi-fare oyunu da bir yere kadar! 

Ultimo Kilometro

 

EF Pro Cycling takımının Portekizli genç pedalı Ruben Guerreiro gün içinde kaçışa girip hem de 208km boyunca, Roccaroso zirvesinde sona eren zorlu 9. etabı kazanırken genel klasman liderleri de birbirilerini tartmakla meşguldü. TREK-Segafredo takımı liderleri Nibali için çalışsa da pelotonun önüne gelip hem Maglia Rosa João Almeidayı hem de tehdit olarak gördükleri Astanalı Jakob Fuglsangı silkelemek isteseler de başarılı olamadılar. Aldıkları insiyatif de yok yere heba oldu.

Etabın öne çıkan anları:

 

Günün kazananı Wilco Kalderman ve bir türlü silkelenemeyen Fuglsang oldular. Zira Roccaraso kasabasının tam merkezine uzanan son 500 metrede gün boyu yağan yağmur ve zirveye hakim sert rüzgarlar geriye kalan elit pelotonu darmadağın etti, aynı zamanda TREK-Segafredo takımının çabasını da: Kalderman ve Fuglsang etabı Almeida ve Nibali önünde bitirerek ikiliden zaman çaldı.

Dinlenme gününde Maglia Rosa hâlâ Portekizli João Almeidanın sırtında!

9. Etabın başlangıcı: Mayo sahipleri çizgi önünde: Maglia Rosa João Almeida (Deceuninck – Quick-Step), Filippo Ganna (Team INEOS GRENADIERS)

9. Etabın sonunda bir özet yapacak olursak: Favoriler erken yarış dışı kaldı: Geraint Thomas talihsiz bir kaza, Simon Yates Covid-19 pozitif çıkması yüzünden Maglia Rosa mücadelesine erken veda ettiler. Sprint etaplarında FDJ – Groupama takımının Fransız ulusal şampiyonu Arnaud Démare Covid-19 önlemleri çerçevesinde sosyal mesafesini koruyarak rakiplerine üstünlük kurup 3 tap zaferine uzanırken aynı salgın önlem ve güvenlik çerçevesinin organizasyon tarafından alndığı pek söylenemez. Peter Sagan Le Tour da Maillot Vert, yeşil mayoyu alamayacağını anlayınca Giro için saklayayım kendini dese de bacaklarının yorgun olduğu belli.

Ineos – Grenadiers daha çok etap zaferine oynayacak gibi, İtalyanların yeni prensi Filippo Ganna ile bunu iki kere kanıtladılar. Angel Lopez, Thomas ve Yatesin yarışı bırakmaları, önümüzdeki iki zamana karşı etabının Majka, Fuglsang, Kaldermanın kaderini belirleyeceği 11 etap var önümüzde ki, Maglia Rosa hayali devam eden isimler içinde en avantajlı isim Nibali.  Hoş ilk 5, hatta 14. sıraya dek Maglia Rosa adayları 2 dakika içinde sıralanmış durumda. Nibali işi 3. haftaya bırakırsa geç kalabilir; 9. etapta Maglia Rosayı erken sırtına geçirme niyeti olduğunu gösterdi Messina Camgözü ki, arkadan sinsice geliyor. Astana daha ilk günler çok önemli iki ismi çok adam kaybetse de Fuglsang hâlâ iddialı ama  işi daha zor.

Zorlu 9. etap sonrası bacaklarda biriken dokuz günün yorgunluğu hem dinlenme günüyle hem de peş peşe üç gün boyunca takımların aynı otel ve bölgede kalmasıyla silinip atılması yetmiyormuş gibi karşımızda sele üzeri aktif dinlenme etabı var.

10. Etap profili dinlenme gününün hâlâ devam ettiğini işaret ediyor.

Adriyatik Denizinin kuzeyine doğru pedallayacağımız 10. Etap LancianoTortoreto komünleri arasında sahil hattı boyunca güzel bir gezintiye çıkıyoruz. 177km uzunluğundaki etabın profili neredeyse yok gibi diyemeyiz ama sınıflandırılmış üç adet Cat4 ve bir de Cat3 sınıfı tırmanış dinlenmeyi tercih edecek peloton tarafından pek dikkate alınmayacaktır. Hele ki, son tırmanışın sonu Milano-Sanremo misali biraz dolambaçlı bir iniş ve peşinden de yakalanmazsam etab benimdir düzlüğü ile süslenmişse…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.