Giro2020 17. Etap: Bassano del Grappa → Madonna di Campiglio, 203km

16. Etabın özetini vermek gerekirse: Bahrain – Merida takımının Sloven pedalı Jan Tratnikgünün kaçıştan geriye kalıp muradını zaferle taçlandıran ismi olurken Magila Rosa João Almeida son 800mt kala bitiş çizgisine  uyuyan güzel peloton  içinden fırlayıp atağını yaptı ve Kaldermandan 2 saniye daha çaldı.

 

Özet bittiyse İtalya  coğrafyasının dağlarına geçebiliriz: Hesabın dağlarla görüleceği günler geldi: Sprinter pedalları pistten alalım, kapanış etabına dek her gün Maglia Rosa ve etap zaferleriyle dolu bir mücadele başlıyor!

Veneto Bölgesinin içine doğru ulvi yolculuğumuz devam ediyor. Bassano del Grappa komününün düzlüklerinden başlayıp Val Rendana vadisinin kar beyaz çiçeği Madonna di Campiglio zirvesinde sona erecek 17. Etap 203km uzunluğunda. Üç adet Cat1 bir de etap ortası ısınma için Cat3 sınıfı tıramınışın yer aldığı 17. etabın profili oldukça çetin.

Başlangıç çizgisi 100mt rakımdaki etabın ilk zirvesi 61.km’de geçilecek: 1782mt rakıma konuşlu Forcella Varbona dağ geçidi pelotonu bir hayli zorlayacaktır. 21km sürren tırmanışın ortalama eğimi %7 civarında, çıkarken ve inerken galeri ve firketeler izlerken mest ederken bizi, sporcuları ise bezdirecek gibi. İniş sonrası soluk almasına fırsat bulmadan peloton günün ikinci tırmanışı Monte Bondone başlıyor: 1566mt rakım, 21km uzunluk ve %6 eğimle benzer olsa da açılış tırmanışı Forcella Varbona ile, biraz farkı eğimin sert noktalara çıktığı anların fazla olması… Bu iki dağ geçidinde genel klasman liderleri ve Maglia Rosa pek istekli olmayacaktır; onların amacı kazasız belasız ovalara inmek olurken kaçış grubuna girenlerin derdi de Maglia Azzurra, yani gökmavi mayoyu ele geçirmek için puanları toplamak olacaktır. Kontrol altındaki peloton günün üçüncü tırmanışı Pusso Durune dağ geçidini kolaylıkla aştıktan sonra kaçışla aralarındaki fark azalmadıysa bilin ki etabı kaçış alırken fark açma yarışını liderler yapacaktır.

Etabın bitiş çizgisi Madonna di Campiglio dağ geçidinin öte yüzü de güzel ama biz şimdilik bize sunulan 12km ile yetinelim: Ortalama eğimi %6 civarındaki bu zirve 1500mt rakıma konuşlu Val Rendena vadisinin kayak turizmi merkezine uzanan geçit fazla kırıcı olmadığı gibi ataklar için son derece elverişli. Açıkçası bu tırmanıştı Maglia Azzurra mücadelesini izlemek keyif verecekken, Maglia Rosa taşıyıcısı João Almeida dün yaptığı 2 saniyelik fırsatçılığını burada da konuşturacaktır.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.