Le Tour de France 2021 19. Etap: Mourenx → Libourne, 203km

Dünkü etapta neler oldu?

17. etapta yaşananları sadece tırmanış ve bitiş çizgisi isimlerini değiştirip 18. etapta neler olmuştu şeklinde yazsam yeridir…

Tdf2021 18. Etabın sonu önceki gün ile birebir aynı: Zafere uzanan Pogacar, ikinci Vingegaard, üçüncü Carapaz…

Pogacar bey ne yapıyorsunuz?

130km kısalığındaki 18. etabın bitmek bilmeyen iki HC tırmanışının ilkini, Col du Tourmaleti kaçaklar rahatça geride bırakıp da inişin peşinden Luz Ardidene uzanan zorlu tırmanış başlayınca peloton sakinliği kenara koyup sazı eline aldı.

Etabın öne çıkan anları

 

Kaçanların yakalandığı, son kaçağın, üstüne Fransız pedal David Gaudu, da zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun beklediğini duyunca iyice pedallara asıldığı, ama tempoyu yükseltince INEOS Granadier yakalandığı… Ancak bu temponun çatapat Carapaza yaramayıp Team UAE-Emiratesin son kurşunu Rafal Majka öne geçip sabit ama kırıcı bir şekilde tempoyu belirleyince Wout van Aert, Rigoberto Uran ve Dağların Kralı mayosu sırtında Wout Poels başta olmak üzere elit peloton dağıldı…

Majkanın temposu birer ikişer azaltırken elit pelotonu Luz Ardiden zirvesinde zafere uzanmak için ilk silkeleme atağı Maillot Jaune sırtında olmasına karşın Tadej Pogacardan geldi: Enric Mas, Richard Carapaz, Jonas Vingegaard ve çekicisi Sepp Kuss ve de Maillot Jaune…

Son 2km de Kuss geri çekilirken Pogacar birinin atak yapmasını bekledi ve kısa süre içinde Movistarlı Enric Mas Flamme Rouge , son 1km, geçilirken atağını yapsa da cevap veren Tagej Pogacar resmen kanatlanıp uçarak Luz Ardiden zirvesinden geçerek üst üste iki dağlık etabı kazanarak Sarı Mayosunu bir de dağların kralı mayosu ile taçlandırdı.

Zoraki lider Jonas Vingegaard ikinci, çatapat Carapaz da üçüncü bitirerek etabı kürsüyü tamamlamış oldular.

 

Yarınki etaba gelecek olursak

Son dağlık etap geri kalınca bir rahatlama aldı pelotonu. Ama önce kalan iki etabı geridebırakmalı. Üzüm bağlarına, şaraphanelere, mahzenlere doğru pedallıyoruz: Mourenx → Libourne arasında, kuzeye doğru pedallanacak 19. etap 203km uzunluğunda.

TdF2021 19. Etap profili sele üzeri dinlenmesel bir transfer etabı var karşımızda.

Düz bir profilde pedallanacak etap transfer ve de zamana karşı mücadelesi öncesi biraz da sele üzeri gizli dinlenme günü aslında. Genel klasmanın yatacağı kesin. Kaza kırıma uğrayan sprinter pedallar arasında tarih yazan Mark Cavendishin de Eddy Merckx reyizin rekorunu kırıp kırmayacağı da günün asıl merak konusu.

Şimdi bir türküdür pelotonun diline dolanan: “Elveda Pireneler hoş gelişler ola Paris.”

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.