Omloop Het Nieuwsblad 2016

Avrupanın Kuzeyinde tek günlük yarışlar, bahar klasikleri ve Anıtsal Klasik Yarışlarla sezona merhaba diyoruz. Tamam sezon güney yarım kürede ve Arap yarımadasında açılmış olabilir, ancak asıl zorlu sınav klasik yarışlarla birlikte verilecek, ta ki Giro d’Italia’ya kadar!

Bir Belçika klasiği Belgian Cobbles olan Omloop Het Nieuwsblad bu sene 71. kez pedallanacak. 200 km uzunluğundaki etapta sınıflandırılmış tırmanışlar yok ama klasiklerin olmazsa olmazı can yakan anlık sert tırmanışlar (gent), parke taşlarla (cobbles, pave) döşeli yollar veya her ikisi birden hem gent hem de cobbles sektörler var.

İnişlerim çıkışlarım, bitmek bilmeyen kaldırım taşlarım!

İnişlerim çıkışlarım, bitmek bilmeyen kaldırım taşlarım!

İç içe geçmiş rota içine dağılmış toplam 60 km uzunluğundaki 11 gent – cobbles – pave sektörü sonrası etabın son 20 km’si sprint bitişine uygun; ancak buranın zorluğu da şehir içinde olması ve çok fazla dönüş barındırması.

Gördüğünüz Moskova metro ağı değil Omloop Het Nieuwsblad'ın pedallanacağı harita. Bu kadar zor!

Gördüğünüz Moskova metro ağı değil Omloop Het Nieuwsblad’ın pedallanacağı harita. Bu kadar zor!

25 takımdan 200 sporcunun pedal çevireceği yarışta geçen senenin kazananı Team SKY’ın İngiliz pedalı Ian Stannard bu sene yarışa katılmayacağı için ünvanını da savunamayacak. Son dünya şampiyonu  Peter Sagan gökkuşağı renkleriyle donanmış forması ile  yarışı kazanmak için son derece istekli, zira Sagan’ın 2014 yılındaki E3-Herelbeke zaferinden beri herhangi bir klasik yarış zaferi bulunmuyor. 4 kez Paris-Roubaix ve 3 kez de De Ronde zaferi bulunan Tom Boonen de kötü geçen 2015 sezonunun uğursuzluğunu üzerinden atıp 2016 sezonuna güzel bir başlangıç yapmak isteyecektir. Genç Elia Viviani ise Stannard’ın ünvanının takım içinde kalması için mücadele edecek gibi.

 

Geçen sene ne olmuştu?

Omloop_Het_Nieuwsblad_stage_winner_Ian_Stannard

Yağmur ve soğuk havada başlayan yarışın bitmesine son 15 km kala Tom Boonen, Niki Terpstra, Stijn Vanderbergh’den oluşan Etixx-QuickStep üçlüsü aralarındaki çıbanbaşı geçen senenin (2014) kazananı Team SKY’ın İngilizi Ian Stannard’ı oyundan düşürmeye çalıştılar, ama nafile! Son 4 km kala Tom Boonen’in bir silkeleme girişiminde bulunmasına karşın Ian Stannard yorulmak nedir bilmedi, tutundu, galibiyeti istedi, Etixx-QuickStep ise 3 kişiden hiç olmazsa birimiz galibiyete uzanırız düşüncesinden tabiri caiz ise üçün birini aldı: Ian Stannard başa baş sprint bitişinde Niki Terpstra’yı saniye farkıyla geçip üst üste ikinci zaferini elde etti. Gün Team SKY’ın günü!

Geçen seneki yarışın son 10 kilometresi:

 

Daha fazlasını okumak için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.