Giro2016 2. Etap: Arnhem → Nijmegen, 190 km

Hâlâ Hollandadayız… Bireysel zamana karşı mücadelesi şeklinde pedallanan açılış etabında zafer Tom Dumoulin’in olmuştu, haliyle bugünkü ikinci etapta Maglia Rosa – Pembe Mayo da Dumoulin’in sırtında olacak. Bir Hollandalının, Hollanda da başlayan İtalya Bisiklet Turunda uzun zaman sonra Pembe Mayoyu giyinmesi bitiş alanında coşkun bir seyirci kalabalığına yol açacağı kesin.

T13_Jesolo_plan

Giro2016 2. Etap haritası… Her iki şehir de, Arnhem, Nijmegen, Almanya sınırıa oldukça yakın.

Peloton bu sefer Almanya sınırına yakın iki Hollanda şehri Arnhem → Nijmegen kentleri arasında, İkinci Dünya Savaşının en sert çarpışmalarının yaşandığı topraklarda pedallayacak. Nijmegen adına bir de barış madalyasının verildiğini not düşüp etap profiline bakalım.

 

T13_Jesolo_alt

Giro 2016 2. Etap profili: kekliği düz ovada avlarlar…

190km uzunluğundaki etap sınıflandırılmış sadece bir tırmanış içeriyor: Berg en Dal (Cat4) doğa parkı. Hollandanın dar ve adası bol yolları pelotonu zorlayabilir, arada saçma sapan eğimli yokuşlar olmayacak değil. Zira Hollanda demek, burun kıvırmayın deniz seviyesinin altında yaşıyor adamlar diye, saçma sapan eğimli yokuşların, parke taşların dahası tarihi dokunun, kent belleğinin korunduğu ülke demek. Zaten Nijmegen da (Naymegın diye okunur) Hollandanın en eski şehirlerinden biri.

T21_Trieste_ukm

Giro 2016 2. Etap bitiş düzlüğü

Etap zaten sprint ile bitecek, Tom Dumoulin rahatlıkla koruyacaktır mayosunu; Team Giant-Alpecin geçtiğimiz sene Vuelta a Espana’da yüzyılın mallığını yapmış, liderlik mayosunu taşıdıklarının bir türlü farkına varamayıp Tom Dumoulin’i Astana’nın 20. etaptaki ölümcül ataklarına karşı savunamamıştı. Açıkçası hâlâ yürek yakan bir görüntüdür Tom Dumoulin’in sırtında kırmızı mayosu ile Puerto de la Morcuera tırmanışındaki yalnızlığı…

Giro d'Italia 2016. ANSA/CLAUDIO PERI

Giro d’Italia 2016, 1. Etap sonrasında Tom Dumoulin pembe mayoyu ele geçirdi. Fotoğraf: ANSA/CLAUDIO PERI

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.