Giro2016 11. Etap: Modena → Asolo, 229 km

10. Etapta neler olmuştu?

Cat3 sınıfı Sestola zirvesinde ellerini açıp zafer pozuyla bitiş çizgisinden geçen isim Giulio Cicconi.

Cat3 sınıfı Sestola zirvesinde ellerini açıp zafer pozuyla bitiş çizgisinden geçen isim Giulio Cicconi.

 

Kaçışın kazandığı her etap ayrı bir güzel! Bardiani CSF takımının 21 yaşındaki İtalyan pedalı Giulio Cicconi kaçış içinden atak yapıp 15 km boyunca da atağını sürdürerek etap zaferine uzanırken bitiş çizgisine kendisinden neredeyse 2 dakika sonra gelen favoriler ise genel klasmanda üçer beşer saniye ile yükselmeye çalışıyordu.

 

Bob Jungels (L) and Gianluca Brambilla (R) of Etixx Quick Step team after the arrive of the tenth stage of the Giro d'Italia 2016, Campi di Bisenzio to Sestola 219 km , Italy, 17 May 2016 ANSA/LUCA ZENNARO

Etap sonrası devir teslim töreni: Bob Jnugels hem genel klasmanda hem de beyaz mayo sıralamasında lider konumda.

Etap sonunda ise pembe mayo adeta devir teslim töreni misali Etixx-QuickStep takımı içinde Gianluca Brambilla’dan Bob Jungels’e el değiştiriyordu.

 

Etap hakkında

T13_Jesolo_plan

11. Etap rotası: Denize paralel bir rotayı takip eden etap ne yazık ki Venediğe uğramıyor…

Pelotonun karşısında bugün uzun, upuzun ve de dümdüz bir etap var. Luciano Pavarotti’nin doğup öldüğü topraklardan, Modena kentinden yola çıkıp 229 km sonra Asolo kentine pedallanacak 11. etap sprinter pedalları fazlasıyla memnun edecek gibi. Zira etapta tek bir çıkıntı var, o da dağların kralı mayosu için puan veren ufak bir tırmanış.

 

T15_MadonnaDC_2_alt

11. Etap profili: 211. km’deki çıkıntı da olmasa etap dümdüz, tepsi gibi.

 

210. km’ye dek düz bir profilde seyreden etabın tek çıkıntısı da dağların kralı mayosunu boş geçmemek için konulmuş Cat4 sınıfı Forcella Mostaccin tepeciği, gerçi buranın da eğimi en çok %16 ve sprinte kalkmak isteyen pedalları kırabilir; zafer isteyen takımların bütün halinde kalması şart. 

Böylesine düzlükte bir etabı aktif dinlenme içinde geçirecek favoriler elbetteki sağ salim son 3 km içine girmeye bakacaktır. Forcella Mostaccin tırmanışı geride kalıp da inişe geçildiğinde geriye kalan son 20 km’de ise şehir içine girileceği için trafik düzenlemeleri, sağa sola dönüşler, adacıklar derken yolların daralması pelotonun canını sıkabilir, hele ultimo kilometro, yani son kilometrenin keskin bir sola dönüşle birlikte karşımıza çıkması sprint trenlerinin sürekliliğini bozabilir. Kaçışın günü olmayacağı kesin, gün sprinter pedalların günü!

 

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.