TCRno4: 8. Gün Durum Raporu – 6 Ağustos 2016

Dağların eteğine sığınmış bir şekilde bırakmıştık arkadaşlarımızı TCRno4 7. gününde. Peki bugün ne durumdalar?

2016-08-06 16.58.48

Berk, 2383 mt rakıma konuşlu Flüelpass geçidini geride bırakırken kişiselleştirilmiş alüminyum atı Cannondale CaadX bisikletine teşekkür ediyor. Furkapass dağ geçidinde sıkışıp kalınca yerle bir olan morali düzelmiş gibi. Hep böyle gül gücünü bıyıklarından alan retro adam!

TCRno4p206 2in1 Muammer & Burkay için daha önce arap atı misali geç açıldılar ama pir açıldılar demiştik. İşte, aynı durum şimdi TCRno4s55 Berk için geçerli! Zira, İsviçre Alplerinden önce büyük belalısı vize zaman limitinin sıkıştırmasıyla Berk yağmur diner dinmez yola koluydu ve bugün İsviçreden çıkamasa da yarın artık İtalya sınırında. Üstelik hava durumu da kendisinden yana, tüm gün güneşin altında pedal çeviren Berk’e CP3 noktası olarak belirlenen Passo di Giau eteklerine dek, ki şu anda hâlâ pedallıyor ve 140 km’si kaldı, hedef dağların ardında, güneş eşlik edecek! Umarız güzel bir sohbet geçer aralarında!

Kendisine 80’lerin çığlık çığlığa, deli dehşet gitar riffyeriyle dolu hard rock – glam metal grubu Danger Danger’dan Beat the Bullet parçasını yolluyoruz!

 

Sertaç Gezegenine ilişkin elimizdeki ilk ve tek fotoğraf GoPro Uzay Aracının dünkü yakın geçişiyle elde edildi.

Sertaç Gezegenine ilişkin elimizdeki ilk ve tek fotoğraf GoPro Uzay Aracının dünkü yakın geçişiyle elde edildi. Gezegenin yüzeyine yakından bakınca sakallarına 8 gündür el değmediği açıkça görülüyor. Bu garip şekillerin yarış başlamadan önce oluşmadığı bilim insanlarınca yapılan analizlerce doğrulandı.

TCRno4s145 ise en son elim ayağım soğuktan tutmaz oldu, dinlenmem lazım dedikten sonra bir uyudu pir uyudu! Passo di Giau zirvesine öğlen saatlerinde tırmanan Sertaç inişte iyice kendine geldi ve bir an önce kendini Kuzey İtalya, Güney Tirol bölgesine attı ki, şu anda sabahtan beri pedallıyor! CP4 noktası olarak belirlenen Karadağ sınırları içindeki Durmitor zirvesine 540 km yolu kaldı. Ancak bu mesafe deniz seviyesine eşit olduğu için, Alpler geride kaldı artık, bu satırları yazarken bile tam gaz pedallamaya devam ediyordu.

Sertaç’a da Danger Danger grubundan devamla Everybody Wants More parçasını yollayalım; malum pedallamaya devam ediyor ve kendi ifadesiyle bisiklet sürme zevkimi elimden alsa da bu yarış, evime varma duygum daha bir çoşkun! 

 

13962959_10157243019375321_3742809140937849433_o

İkili sabahın köründe tırmanmaya başladıkları Passo di Giau zirvesine tahmin ettiklerinden de erken varmanın şaşkınlığını yaşıyor; zira Giau heybetli olmasına karşın CP2 noktasındaki bölüm sonu canavarı Grimselpass – Furkapass dağ geçitleri kadar zorlu değildi!

TCRno4p206 2in1 Muammer & Burkay ise düz yol gördükçe çoşanlardan! Kuşluk vaktinde yola çıkan ikili bir nefeste Passo di Giau zirvesinin hakkından gelip inişe, pardon uçuşa geçti! Zira, ikili hangi arada derede Alpleri geride bırakıp düzlüğe indi takip edemedik… Bir ara Tirol bölgesini 40 km/s hızla geçiyordu!

Burkay: İsviçrenin, İtalyanın dağlarına tırmanmaktan ve de tırmalamaktan kafayı yemişiz. Düz yolu bulunca verdik 45 tempoyu 🙂 Benim arka vites dayanamadı intihar etti, teli değiştirdik el çabukluğuyla ama fazla teli kesecek bir şeyimiz yoktu, aramak için kasabayı gezince baktık ki her yer kapalı, bir çaresini bulduk ama! Şimdi mola.

Demir at SoulRider TCR bakımda... Muammer'in sevinci kadronun içten kablolama olmaması...

Demir at SoulRider TCR bakımda…

Alp sıradağlarını geride bırakan ikili iyi bir tempo tutturarak Udine şehrine hiç uğramadan doğrudan deniz kıyısına, Akdenizin sıcak koynuna Trieste şehrine ulaştı. CP4 noktası Durmitor zirvesine 484 km uzaklıkta olan ikili muhtemelen bu tempoyu korursa yarın akşama dek hiç olmazsa Karadağ sınırına ulaşacak gibi. 

İkiliye de Danger Danger – Naughty Naughty parçasını hediye edelim, dinlenirken dinlesinler…

 

13900568_10157245478495321_554635199_n

Slovenya gecelerinde kopan çılgın Türkler!

Kahramanlarımızın keyifleri yerinde; Sertaç İtalya sınırının sonuna dayanırken, Muammer ve Burkay’da Slovenyaya ucundan girmiş durumdalar. Unuttuk! Berk hâlâ lanet olasıca çok pahalı İsviçre sınırında. Ancak onunda kurtuluşu yakındır! Diğerleri ise şu anda deniz kıyısına paralel pedallamanın keyfini sürüyorlar!

Yolunuz açık olsun!

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.