TCRno4: 13. Gün Durum Raporu – 11 Ağustos 2016

Balkanlar da yaman çıktı! İsviçrenin yalçın dağlarını aşmak için canla başla pedallayan kahramanlarımız bu sefer Balkanların acımasız rüzgarları ile boğuşuyor!

Berk'in otoyollarda bir fakirim temalı fotoğraf çalışması.

Berk’in otoyollarda bir fakirim temalı fotoğraf çalışması.

#TCRno4s55 Berk Hırvatistanı geride bırakalı çok oldu, ancak rüzgar o kadar kuvvetli ki, peşini Bosna-Herseğe dek bırakmış değil. Mostar şehri geride kalırken bıyıklı Berk’in yolu Karadağ’ın Durmitor dağ geçidine konuşlu CP4 noktası. Ancak CP noktasının başlangıcı Pluzine kasabasına dek işi hiç de kolay değil:

“Rüzgar çok fena olm, kıçım da… Pişik kremi en büyük yoldaşım oldu. Yok abi, yok, tek yapılacak iş değil bu: Muammer ve Burkay en iyisini yapmış çift katılmakla. Çift olaydım rüzgar da boş, ıssız yollar da dize gelirdi gör bak. Bisiklet mi? Yok lan, bir ay binmem vallahi. Vize mi, olm boku yedim ben? Otel bulayım da rota planlayayım kendime. Para da bitti la! Bok gibiyim zaten, ama evimi, eşimi, kedilerimi özledim. Tur diyor hâlâ bana ya. Görüşmeyelim olm tanımıyorum seni.”

 

#TCRno4s145 Sertaç ise gün boyu binbir çile içinde pedalladı diyebiliriz… Dün Karadağı geride bırakıp Kosovada sabahlayan kanun adamımız Sertaç sabahın ilk saatlerinde Makedonyaya doğru yola çıktı. Bugünkü hedefi Yunanistan sınırına varıp geceyi orada geçirmekti ancak işler hiç de planladığı gibi gitmedi:

“Kosova yine iyi, benzin istasyonları her ihtiyacımı gideriyor ama Makedonya? Allaha yakın bana uzak olsun, uçakla üzerinden dahi geçmem, o kadar! Bir otoban yapmışlar, tüm parayı buraya yatırmışlar daha da bir şey yok, yollarda insan yok bir kere! Bir de otobanın yanına yan yol yapmışlar ama unutmuşlar, en son 50 yıl önce yama filan yapmışlardır yola… Çukur, toprak, mıcır… bir türlü ritim tutturamadım sürerken, lanet olsun! Sonra Demir Kapı şehrinden sonra yolu karıştırdım geri döndüm doğru yol diye, ama yanlış dediğim yer buradan daha iyidir bak! Yol değil burası, Vardar Nehrine paralel orman içinden gidiyor… Lastiğim patlamasın, jantıma bir şey olmasın diye dua ettim. Zaten başım kıçım, kolum bacağım arrıyordu, hele ellerim, bileklerim, daha beter oldu, içim dışıma çıktı, beynim düştü lan kıçımdan, o kadar kötü bir yol! Muammer ve Burkay da buradang eçtilerse onlar da boku yemiştir. Bu gece Yunan sınırını geçmem lazım ağa, sınırı geçsem kolay, orada yatarım bir yer bulup, sonra paso pedallar bir günde geçerim Türkiyeye.”

Sertaç’ın son durumu: Şu anda Yunanistan sınırına çok az kaldı… Biz uyurken sınırı geçmiş gücünün tükeneceği yere dek pedallamış olur.

 

13987119_10157263619975321_468766329_o

#TCRno4p206 Muammer ve Burkay ise CP4 noktasından yola çıktıklarından beri uyumadan pedallamaya devam ediyor: Karadağ, Kosova ve Makedonya geride kalırken ikili şu anda Yunanistan sınırları içinde: İstikamet tabii ki çanakkale! Gün içinde çok az konuşma fırsatımızın olduğu ikilinin tek derdi sıcaklar, zira neredeyse birer saat arayla verdikleri molalarda kısa aralıkla uyuyorlar ve sıcak da ister istemez etkiliyor… İkilinin hedefi şu anda Kavala!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.