#Giro100 9. Etap: Montenero di Bisaccia → Blockhaus, 152 km

Bahar klasikleri tadında geçen 8. etaptan sonra dananın kopacağı, dahası genel klasmanda ufak, belki de büyük farkların oluşacağı iki etabın ilki karşımızda!

 

Blockhaus, Giro’nun zirve bitişine ev sahipliği yapan ikici etabı.

 

Montenero di Bisaccia → Blockhaus zirvesi arasında pedallanacak 9. etap 152 km uzunluğunda ve Giro’nun Alplere gelmeden önceki zirve bitişi ile sona eren ikinci etabı. Montenero di Bisaccia kentinden yola çıkan peloton 20 km içinde kendisini Adriyatik kıylarında bulacak; 60 km boyunca ışıl ışıl Adriyatik kıyılarında pedalladıktan sonra Blockhaus zirvesinin gölgesiyle merhabalaşacak, sonrası acı bir 13 km!

13 km uzunluk ve ortalama %8 eğimiyle Blockhaus zirvesi pelotonun canını çok yakacak, grupetto zaman sınırına takılmadan geçecektir. Ancak gözler tabii ki en son 2009 yılında Blockhaus zirvesini Liquigas formasıyla dopingle uçarak getheden Franco Pellizotti de! Bugün tabii ki takım arkadaşı ve geçen senenin şampiyonu Vincenzo Nibali için çalışacak! Umarım temiz yarışıyordur artık!

13,6 km uzunluğundaki Blockhaus zirvesi Cat1 sınıfı bir tırmanış, ortalama eğimi ise hem can hem de yürekler yakıyor: %8! stelik kaymak asfalt hak getire: daracık bozuk yollar elit tırmanışçılar ve favorilerden oluşan peloton için işleri daha da zorlaştırcak.

Büklüm büklüm yolları sadece Alp d’Hüez’e mi özgü sandınız? Bir dağı kısa yoldan aşacaksanız zorlanmadan başka şansınız var mı?

Mikel Landa, Ilnur Zakarin gibi kanı tez pedalların atak yapması ortalığı kızıştıracaktır; tabii Etna Yanadağı tırmanışı gibi bekle ve gör bıkkınlığı da izleyebiliriz. Ancak gönüller ataklardan yana, bugün bacaklar acı içinde bağırsa da yer yer %14 eğimleri gören Blockhaus zirvesine uzanan yolda ertesi gün dinlenme günü!

Eğlendir bizi ya Giro!

Giro 2009, Blockhaus zirvesine uzanan yolda sıradan bir gün: Acı içinde pedallayan isim aynı yılın şampiyonu Dennis Menchov

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.