#Giro100 10. Etap: Foligno → Montefalco, 39.8 km (ITT)

Nairo Quintana’nın etap zaferiyle birlikte Maglia Rosa, pembe mayoyu atak üstüne atak yaparak ele eçirdiği Blockhaus zirvesinde sona eren 9. etap sonrası dinlenme günüydü; bugün ise zirvenin yorgunluğunu daha üzerinden atamadan daha da zor bir etap var pelotonun menüsünde!

Foligno → Montefalco kentleri arasında 39,8 km uzunluğundaki 10. etap bireysel zamana karşı şeklinde pedallanacak. Ancak öyle armut piş ağzıma düş tarzı bir etap yok karşımızda; zira burası Giro ve infinito amore hiçbir zaman kolay lokma olmadı!

 

Giro 2017 10. Etap bireysel zamana karşı şeklinde pedallanacak; çantada keklik görülen zamana karşı etaplarına göre oldukça zorlu!

İlk ölçüm noktası 9,8 km’de yer alan etabın ilk 12 km’si neredeyse düz bir profilde; 28,2 km’de yer alan ikinci ölçüm noktasına dek profil sınıflandırılmış olmasa da Madonna delle Grazie üzerinden San Marco tepeciklerinin aşılmasını zorunlu kılıyor.

Etabın son 5 km’si bayağı zorlayıcı, zira pedallar yokuş yukarı dönecek, hem de zamana karşı bisikletleri ile!

Son 5 km’de ise hem profil daha sertleşecek hem de trafik düzenlemeleri, sağa ve sola dönüşler sıklaşacak, haliyle risk almak ya da zaman kaybetmek ikilemi pedalları bayağı zorlayacak.

Quintana pembe mayoyu ele geçirmek için Blockhaus zirvesine 6 km kala yaptığı atak Nibali’yi silkelese de Fransızların genç yeteneği ve umudu Thibaut Pinot ve Hollandalıların uzun soluklu büyük tur zaferi hasretini dindirecek yıldızı Tom Dumoulin karşısında pek işe yaramadı: Pinot etabı ikinci bitirerek 28 saniye, Dumoulin de üçüncü sırada bitiş çizgisinden geçerek aldığı bonus zamanlarla 30 saniyeyle hâlâ pembe mayo denkleminde yer alıyorlar. Bu ikiliden zamana karşı mücadelesi en iyi olan isim tabii ki katıldığı üç büyük turun ITT etaplarını zaferle taçlandıran, Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında gümüş madalya kazanan Tom Dumoulin.

Eğlendir bizi ya Giro!

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.