#Giro100 14. Etap: Castellania > Oropa, 131 km

Oropa… Marco Pantani’ın 1999 senesinde efsaneleștiği zirve İtalyanlar için bir mabet gibi, şimdiden zirveye uzanan 12 km uzunluğundaki yolda Pantani yazıları, fotoğrafları görmeye hazırlanın! 

Etaba gelecek olursak Castellania kentinden başlayıp Oropa zirvesine uzanan 14. Etap 131 km uzunluğunda kısa bir etap ama sonu hiç bitmeyecekmiș gibi! Bu seneki Giro’nun üçüncü zirvesine ev sahipliği yapan etap düz başlayıp dümdüz devam etse de son 119 km boyunca, Castellania kentinden, son 12 km’de işler karışacak! 

 

12 km uzunluk ve ortalama %5,7 eğimiyle Oropa zirvesinde Maglia Rosa için sert mücadeleler izleyeceğiz, özellikle de eğimin istikrarlı bir şekilde %11 üzerinde seyredeceği son 2 km’de elit tırmanıșçılar geriye kalacaktır. Bu grup içinde genel kalkmanda ilk 10 içinden birileri varsa zaferi kendilerine en az tehlike yaratacak birisine verip birbirilerini kollayarak etap bitecektir ancak Oropa biliyoruz ki Nairo Quintana için ayrı bir yere sahip. 110 km boyunca güç toplayan genel klasman iddialısı takımlar, Bahrain-Merida, Movistar, Fdj, Team Sunweb,   zirvenin eteklerinde tempoyu arttırıp lider ve domestiklerini silkelemek isteyecektir. Mayo taşımaya alışkın olmayan Team Sunweb’in, mayo taşımanın gediklisi ve sürekli ataklarını takımı Movistar karşısında ne  yapacakları ise merak konusu! 

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.