#TdF2017 Açılış etabı: Düsseldorf → Düsseldorf, 13 km (TT)

11 ayın sultanı Giro geride kalırken takvim yaprakları  yılın  bir sonraki büyük turu, Le Tour de France ‘ı gösteriyor.

104. kez pedallanacak le Tour bu sene “yeter artık bir Fransız kazanmalı” dercesine bir profile sahip, üstelik genel klasmanda liderlik için çok iyi tırmanmanın, ortalama bir zamana karşı yeteneği yoksa bir işe yaramadığı günümüzde bu eksikliği hissedilen Fransız pedallar için tasarlanmış gibi. Bakalım 3516 km sonrasında neler olacak? 

Anakara dışında, Almanyanın Düsseldorf kentinden zamana karşı etabıyla başlayacak büyük macerada 22 takımdan 198 pedal Maillot Jaune ve de bu sporun onuru için 21 gün boyunca mücadele edecek.

Açılış etabı düz ama çok fazla keskin dönüş var. Tabii 13 km sonrası sarı mayo!

Ülke dışında başlayan etaplardaki gelenek bozulmuyor: 13 km uzunluğundaki açılış etabı bireysel zamana karşı şeklinde pedallanacak. Düsseldorf kentini ikiye ayıran Rhein Nehri boyunca biraz da halk ve seyircileri selamlama şeklide geçecek etabın profili düz sayılabilir. Tek zorluk Rhein Nehri üzerinden geçilecek köprüye giriş ve çıkışlardaki sert dönüşler. Maillot Jaune, sarı mayoyu ilk günden giyinmek isteyen zamana karşı mücadelesi ortalama üstündeki tüm pedallar öne çıkacaktır, özellikle de Almanlar!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.