#TdF2017 21. Etup: Montgeron → Champs-Elysées, 103 km

Ve geldik 23 gün, 3540 km sonra Parise… Almanyanın Düsseldorf kentinde başlayan maceranın son durağı 103 km uzunluğundaki Champs-Elysées etabı. Tabii ki son yirmi yıldır olduğu gibi Le Tour’un son günü Champs-Elysées Bulvarında Maillot Jaune ve bisiklet sporunu onurlandırmak için atılacak sekiz tur sonrası zafere aç sprinter pedalların mücadelesi ile sona erecek.

Parisin dışından, Montgeron kentinden başlayacak son etap 103 km boyunca çoğunlukla karayolunu kullanarak büyük bir düzlük içerisinde Paris Champs-Elysees Bulvarında sona erecek. Bulvardaki sprint öncesi 63,5 kmde bir ara sprint mücadelesi bacakları açıp hazırlayacaktır.

Son iki yıldır Parisin Kralı lakabını kimselere bırakmayan Greipel kötü geçen turu hiç olmazsa bugün kurtarmak isteyecektir.

21 günün özeti: Daha ilk etapta diğer bütün genel klasman favorilerinin, Contador ve Landa hariç, Froome’un şampiyonluğunu kabul edip ikincilik ve üçüncülük için mücadele ettikleri, Chris Froome’un toplamda dört, peş peşe üçüncü Le Tour zaferine uzandığı 2017 Giro’nun Oropa zirvesinde sona eren 14. etabında yaşadığımız heyecanan onda birine bile sahip olmayan bir tur izledik. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.