Giro102 5. Etap: Frascati → Terracina, 140km

4. Etapta neler oldu?

Puncheur pedalların egemenliğinde sakin geçmesi beklenen 4. etabın sonuna doğru yaşanan kaza genel klasmanda zaman kayıplarına neden oldu. İkiye bölünen pelotonun ön grubunda kalan Roglic günün kazananı olurken, 4 dakika kaybeden Dumoulin de kaybedeni. Gün doğmadan neler doğar deyi p devam eder kendi fırsatını yaratırsa geçen sene Chris Froome gibi güzel ama devam etmezse kendisini Tour için dinlendirir. Roglic ise diğer favoriler Lopez, Yates ve Nibali üçlüsüne 16 saniye fark atarak arayı biraz açtı, ancak hâlâ 1 dakik üzerine çıkan zaman farkı yok, ki her an yokuş zamana karşı 9. etapta bu fark kapanabilir.

 

 

235km uzunluğundaki etapta, kazaları saymazsak, kayda değer anlar son 5k içinde yaşandı diyebiliriz. Frascati kasabasına uzanan son 2.2km’lik tırmanışa birlikte giren kaza sonrası oluşan kazanacaklar grubunda Roglic zaman kaybetmeyip mümkünse bir de etap zaferini isterken birbirilerine bakanları gafil avlayarak etap zaferine pedallayan isim Movistar takımının Ekvatorlu genç pedalı Richard Carapazın oldu.

 

5. Etap hakkında konuşursak

Giro102 5. Etap baştan sona dinlence garantili bir turizm tanıtım etabı. Bu bölümde de Tiren Denizinin saklı incilerini ziyaret ediyoruz,

200km üzerinde peş peşe üç etap sonrası pelotonun dinlenmesi için konulan bir profile sahip 5. etap 140km uzunluğuyla. Sırtını Romaya dayamış Frascati kasabasını geride bırakıp kuş uçuşu 70km ötede, Tiren Denizinin bir başka sahil incisine Terracina kömününe uzanan etabın sonu sprinter pedalları sevindirecek.

İlk 30km hafif çıkışlı inişli etabın tek sınıflandırılmış Cat4 tırmanışı da Maglia Azzurra için minik puanlar dağıtıp kalan son 55km’de peloton yan gelip pedallayacaktır. Son 3km açık bir sprinte izin verecek denli düzgün ve yalın bir şiir gibi adeta. 

 

5. Etabın sonu yine Maglia Ciclamino odaklı… Neyse ki etap kısa da olan biten son 10km içinde yaşanmayacak bu sefer.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.