Giro2020 14. Etap: Conegliano → Valdobbiadene, 34.1km

Sprinter pedalların ayakkabı tabanını yaladığı günün sonunda kazanmasını bilen UAE-Team Emirates takımının tecrübeli İtalyan pedalı Diego Ulissi oldu.

Ultimo Kilometro

 

Maglia Rosa taşıyıcısı João Almeidanın mayoyu bırakmam kimselere dercesine gözdağı vererek kalan genel klasman liderlerine Ulissiyle başabaş sprin mücadelesi vermesi ise tek kelimeyle müthiş. Kağıt üzerinde kolay bir 192km görünse de son 40km içindeki iki kırıcı ve sert tırmanış tüm ihaleleri bozdu! Zafere köprü kurmak ise İtalyan Diego Ulissiye düştü!

Etabın Önce ÇIkan Anları

Bir sözümüz de Bora-Hansgrohe takımına ki kendi yaptıkları tempo liderleri Peter Saganın başına bela oldu! Demare kendisinden önce yarışı bitirdiği için puan alarak Maglia Ciclamino için günü boş geçmemiş oldu.

14. Etaba gelirsek: Bu sene üç zamana karşı, hepsi bireysel, mücadelesi var, ilki açılış etabındaydı, biri dağlık etapların öncesinde yarın pedallanacak, sonuncusu da son etapta.

Dolomit Alplerindeki gezimiz kısa ama bir o kadar da zor… Conegliano → Valdobbiadene bağları arasında pedallanacaj 34.1km uzunluğundaki etap üzüm bağlarının arasından geçecek. Etabın açılışı düz sayılsa da Cat4 sınıfı ilk tırmanış sonrası işler dağların eteklerinde yoğuşan yağmur yüklü bulutlar yüzünden sarpa sarabilir, hele ki zaman ölçüm noktasında hırslı pedallar en iyi derecelerini yapmak isterken dolambaçlı yollar tehlikeli olabilir.

Son bireysel zamana karşı etabının Maglia Rosa sahibi kesinleşmişken geçen sene olduğu gibi formalite icabı pedallanacağını düşünürsek, orta uzunlukta sayılabilecek bu mesafede açılacak zamanlar dağlardan önce moral bozuluğu yada kazanımı için çok önemli.

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.