Amstel Gold Race 2015

Parke taşlara veda dar yollara merhaba! Henüz 50 yıllık bir geçmişi olmasına karşın (ilk pedal 1966 yılında döndü) sıkı ve zorlu bir tek günlük yarış Amstel Gold. Belçika, Fransa ekseninden Ardennes, Hollandaya uzandığımız bu günlerde 258 km uzunluğundaki Amstel Gold Race yarışına konuğuz. Yerinizi alın ve bu inişli çıkışlı daracık yollarda pedallanacak yarışı izleyin.

wpid-2012_amstel_gold_race_peloton42.jpg.jpg

Amstel Gold, dahası Ardenne bölgesi yarışlarında dar yollar ve kısa ama sert tırmanışlar pelotonun bir arada kalmasını olanaksızlaştırdığı gibi pozisyon almayı da zorlaştırıyor. Yarış kazanmak isteyenin sürekli olarak en önde tutunması Amstel Gold Race’de yazılı olmayan bir kural.

 

25 takımın katılacağı 258 km uzunluğundaki Amstel Gold Race’de sporcular klasiklere göre kataloglanmıș 34 adet tırmanıșta yaklaşık 4000 metre irtifa kazanacaklar.

Amstel_Gold_Race_2015_profile

Etap profili: parke taşı yok ama tırmanışlar çok!

 

Dediğimiz gibi Paris-Roubaix ile parke taşlara veda ettiğimiz yarış takviminin bu haftasında inişler ve çıkışlarla, daha çok dar yollarda, uzun etaplı tek günlük klasikler Giro d’italia başlayana dek bizleri memnun edecek gibi. Kapanışın Liège–Bastogne–Liège ile yapılacağını hatırlatalım.

PIC454346869

BMC takımından Phillipe Gilbert Cauberg zirvesinde galibiyetini kutluyor. (2014)

 

Daha fazlası için

İzleyemeyenler ve yeniden izlemek isteyenler için 2013 edisyonu

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.