Giro d’Italia 2024 3. Etap: Novara > Fossano, 166 km

Beklenen oldu ve dün santimle kaybettiği etap ve Maglia Rosanın acısını bugün misliyle çıkarttı Pogacar! Kutsal Oropa Zirvesinde sona eren 2. etabın sonunda zafer de Maglia Rosa da Tadej Pogacarın!

Pelotonun süper starı UAE Emirates takımının Sloven pedalı henüz 25 yaşında üç büyük turda etap kazanmayı başardı; üstelik eksik kalan Giro da Maglia Rosayı da sırtına geçirerek!

 

Ultimo Kilometro

 

Kaçışın puanlar için mücadele ettiği, sonrasında Andrea Piccolonun kaçışa karşı atak çekip liderliği alıp Oropayı tırmanmaya başlaması olağan beklenen şeylerdi. Oropa eteklerine varıldığında Pogacarın ön lastiği patladı ve takımından destek beklerken bir anda tubeless lastiği jantından kurtulduğu gibi düşük hızda kendisini yerde buldu. Düşeyazdı diyebiliriz, zira hızı oldukça düşüktü, takım da yetişip yeni bisikleti verdi ve domestiklerinin de desteğiyle pelotonu yakalaması kolay oldu.

Beklenen ama nerede gerçekleşeceği bilinmeyen Tadej Pogacar atağı Rafal Majkanın son derece yüksek temposuyla zirveye son 4,5 km kalan gerçekleşti! Pogacar o kadar süratle pedallayıp silkeledi ki rakipleriniş, sadece Ben O’Connor tutunabildi ama o da arada yine fark olarak, tam bir teker tekere takip olmadı. Daniel Filippe Martinez, Geraint Thomas, Florian Lipowitz ise kendi gruplarını oluşturup takibe başlasalar da Pogacarı yakalamaları mümkün olmadı. 

 

Etabın öne çıkan anları

 

Bu başarılı atağıyla favorilere 27 saniye fark atan Tadfej Pogacar, dünkü kazanımlarla birlikte Thomas, Martinez ikilisine 45 saniye, kalan herkese de 1 dakika ve üzeri farka tarak daha ikinci etaptan Maglia Rosa mücadelesini başka bir seviyeye çekti. Dağlık etaplarda kendisini takip edecek, dize getirebilecek bir isim şimdilik yok, zamana karşı etabını bekleyip görecğiz gibi.

 

Sıralı tam liste

 

Bugünkü etabı inceleyelim

Dün Oropada yorgun düşen bacakların dinlenme günü diyebileceğimiz bir etap var karşımızda. 166 km boyunca turistik bir gezintiye çıkacak peloton: Novaradan Fossanoya uzanan etap Mayo sahipleri poz versin, favoriler grup içinde dinlensin, pist sprinter pedallara ayrılmış.

Giro d’Italia 2024 3. Etap: Sahne Sprinterlerin. Dümdüz değil ama yine de turistik bir gezi profili var karşımızda.

Bir klasik bir de zirve etabından sonra zafere aç sprinter pedalların zafer için mücadelesi ortalığı sakinleştirecektir. Fossano merkezine giriş biraz olambaçlı olsa da bitiş çizgisinin çekildiği ultimo kilometro komple düz, dümdüz.

Sprinter pedalları piste alalım, favorileri sandalyelere!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.