Giro d’Italia 2024 4. Etap: Acqui Terme > Andora, 190 km

Dünkü etapta neler olmuştu?
Fossano da sona eren 166 km uzunluğundaki 3. etabın sonunda yaşanan toplu sprint mücadelesinde yarım teker farkla kazanan isim Tim Merlier!
Ultimo kilometro

Soudal Quick Step takımının 31 yaşındaki Belçikalı pedalı çok iyi pozisyon aldı ve toplu sprintte zor olsa da kazanmasını bildi; bu zaferle birlikte Maglia Ciclaminoyu da sırtına geçiren Merlierin tek eksiği La Vuelta etap zaferi ki, 2021 Le Tour, bugün Giro ile iki etabı cepte.


Etabın öne çıkan anları

Sprint treni güçlü takımların küçük bir tempo artışıyla kaçışı yuttuğu etapta zor olan Tadej Pogacarın, Fossano merkezine girilir girilmez yaptığı ataktı! Öyle bir fırladı ki kimsenin beklemediği bir anda, zira son 3 km kuralı, favoriler yatar desek de Pogacar etabı kazanarak hem zaman farkı yaratmak hem de bonus saniyeleri almak için atak yapınca Geraint Thomas da peşine verdi. Pelotonun, kaçak ikiliyi ancak son 500 metre kala yakalasa da Pogacarın yaşattığı heyecan uzun yıllar hatırlanacaktır.


Genel klasmanda herhangi bir değişiklik yok; Pogacar yine Maglia Rosa ile pedallamaya devam.
Sıralı tam liste

x

Bugünkü etabı incelersek
Milan-sanremovari bir etap uzanıyor İtalyan Rivierası Andoraya doğru… 190 km uzunluğundaki etap Ligurya Denizinin incisi Andorada sona erecek, tabii ki Milan-Sanremo klasiğine aşina olan pedalları ve de ekran başındakileri memnun edecek profildeki etap dünün kaybedenleri için yeni bir kazanma umudu sunuyor.

Etabın tam ortasına konan Colle del Melogno adeta etkisiz eleman, pelotonun denize kavuşması için aşması gereken bir tepe sadece; sonrası ise sonsuz bir serbest düşüş, dalgalara kavuşma. Ligurya Denizini soluna alacak peloton dinlendirici ama temposu yüksek bir düzlükte bitiş çizgisinden 3 km gerideki Capo Mele tepeciğine doğru pedallarken günün sorusu: Pogacar yine atak yapar mı?
Açılış etabı da bugünkü etap da Milan-Sanremo esintileri taşıyor, bu tartışmasız, profil ele veriyor her şeyi. Kağıt üzerinde kolay bir etap gibi görünse de favorilerin neyapacakları sorusunun cevabını yağmur belirleyecek; zira tüm etap yağmur altında pedallanabilir. Sprinterler mi? Onların zafer için katlanacağı çile çok!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.