Giro d’Italia 2024 5. Etap: Genova > Lucca, 178 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Zafer benim olacak diyen tüm dişli rakiplerinin arasından güçlü, çok güçlü bir sprintle teker farkıyla kazanan isim Jonathan Milan!

Ultimo Kilometro

 

Lidl-TREK takımının 23 yaşındaki İtalyan devi, 193 cm’lik cüssesiyle Kaden Groves, Caleb Ewan, Olav Kooij, dünün kazananı Tim Merlier, Fernando Gaviria gibi rakiplerini adeta silkeldi; sprinti çok önceden açan genç İtalyan, biraz daha geç açsa yanına kimseyi yaklaştırmayacaktı neredeyse!

Geçen sene kapanış etabını kazanan Milan, bugun ikinci Giro zaferine ulaşırken, Maglia Ciclaminoyu da sırtına geöirdi.

 

Etapta etkisiz Colle del Melango geçidi aşılırken yağmur bulutlarının çökmesiyle oluşan sis ve ıslak zemin inişte pelotonu risk almaya itip zorlarken çok sayıda kaza yaşandı, düşenler oldu: Öyle ki sprint için favori Biniam Girmay düşe kalka indi geçitten.

 

Etabın öne çıkan anları

 

Kaçışın bir umuttur zafere pedallamak eylemiyle yol aldığı ama son 5 km kala yakalanmasıyla bütünleşen pelotondan Filippo Gannanın günün son tırmanışı Capo Mele başlar başlamaz atak yapmasıyla heyecan yükselse de peloton tez davrandı ve dünkü hataya düşmedi: Sprint trenleri kuruldu, lead-out man sıkı çalıştı ve sprinteler kozlarını paylaştı! Jonathan Milan galip gelirken diğer herkes hüsran içindeydi.

Sıralı tam liste

 

Maglia Rosa Tadej Pogacar ve genel klasman favorilerinin etabın kontrolünü sprint takımlarına bırakmasıyla bir değişiklik olmadı mayo sahiplerinde.

 

Bugünkü etaba bakalım

Piedmontese bölgesindeki misafirliği sona eren Pembe Karavan İlurya Denizinin bir başka şehrinden Cenevizden yola çıkıp 178 km sonunda kolay bir profili takip ederek tepelerin ardına saklanmış Lucca kasabasına varacak.

4. Etabın profili dinlenme müsait.

 

Kolaycı bir profildeki 178 km uzunluğundaki 5. Etap önümüzdeki etaplar için peşin ödenmiş bir sele üzeri dinlenme günü aslında. Etabın ilk yarısı deniz kıyısından gezelim görelim, mavi bayraklı sahillerimizle övünelim tadında, ikinci yarısı da bacakları yormayacak tepeciklerin aşılmasından ibaret. Tepesinden bitişe 20 km kala geçilecek Montemagno beli geride kalır kalmaz bitiş çizgisine dek diniş uzanıyor pelotonun önünde. Dünkü etabın sonunda tanık olduğumuz gibi bir toplu sprint mücadelesi yaşanabilir.

Colle del Melango

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.