#TUR2015 4. Etap: Fethiye – Marmaris

4. etap: Fethiye – Marmaris: 132 km (29 Nisan)

Dün pedallanan Kemer – Elmalı kraliçe etabını ilk sırada tamamlayanlar aynı zamanda TUR2015’in genel klasmanını da oluşturdular. Davide Rebellin bugün pedallanacak 132 km uzunluğundaki etaba turkuaz mayoyla çıkacak. Mark Cavendish ise en hızlı pedal mayosu (yeşil) ile etaba başlayacak.

Tour_of_Turkey_stage_4_Fethiye_Marmaris_flat_and_hilly

Dünkü Elmalı tırmanışı sonrası pelotonun dinlenmesi adına tek tırmanışlı ve 132 km “kısalığındaki” etapta geçen seneki gibi bahar yağmuru yağmazsa 3 saat gibi kısa bir sürede tamamlanır.

TUR2015’in 4. etabı 132 km uzunluğunda olup Fethiye – Marmaris arasında pedallanacak. Caretta Carettalara dikkat! Zaten güzellik primi de bugünlerde yapı ve imara açılan İztuzu Kumsalını mesken tutan Kaptan June‘un (Haimoff) sevdalısı kaplumbağalar adına verilecek.

Fotoğraf Kaptan June Sea Turtle Conservation Foundation 'a aittir.

Fotoğraf Kaptan June Sea Turtle Conservation Foundation ‘a aittir.

Bırakalım etabı kaplumbağalar, Kaptan June ve savaştığı değerler ile birlikte vahşi yaşamın, mavi yengeçlerin, doğanın, denizin korunması, gelecek kuşaklara bırakılması ve toplumsal belleğin yaşatılması ZORUNLU!

“Hiç anne olmadım ama kendimi bir anne gibi hissediyorum. Çocukları tehlikede olan bir anne gibi hissediyorum” Kaptan June (Haimoff)

TUR2014’de birebir aynısı pedallanan etapta zafer yine Omega Pharma – Quick Step takımının İngiliz pedalı Mark Cavendish‘in olmuştu.

TUR2014, 4. etaba damgasını asıl vuran bir anda bastıran ve yarışı neredeyse durduracak kadar kuvvetlenen yağmurdu. Peloton bayağı zorlanmış, kazalar olmuştu. )Fotoğraf: SteepHill.TV/@veloimages)

TUR2014, 4. etaba damgasını asıl vuran bir anda bastıran ve yarışı neredeyse durduracak kadar kuvvetlenen yağmurdu. Peloton bayağı zorlanmış, kazalar olmuştu. (Fotoğraf: SteepHill.TV/@veloimages)

Etap primleri şu şekilde

  • 32.4 km: Tırmanış Primi (Kategori 3)
  • 48.9 km: Sprint Primi
  • 100.8 km: Türkiye Güzellikleri Primi: Caretta Caretta

TUR2015_stage_4_poster_peloton

Mark Cavendish her zamanki gibi etabın favorisi, Greipel’in de burada etap kazandığını belirtelim, yine alabilir. Ancak asıl etabın yıldızı İztuzu Kumsalı, Caretta Ceretta Kaplumbağaları ve onları koruyucu meleği Kaptan June (Haimoff), Dalyanın meşhur Kral mezarları ve Fethiye ile Marmarisin hâlâ bakir kalabilmiş koyları, güzellikleri.

Etap hakkında daha çok bilgi için, hem Türkçe hem İngilizce, #TUR2015 resmi sayfasına bakabilirsiniz.

Etap sonrası

TUR2015_stage_4_winner_andre_greipel

132 km boyunca süren taktik savaşının galibi Lotto-Soudal takımının Alman pedalı Andre Greipel kazandı. Etapta Vini Fantini Nippo takımından Daniele Colli ikinci,  UnidetHealthcare takımından Danile Rotto üçüncü olurken 3. etapta turkuaz mayoyu sırtına geçiren Dacide Rebellin genel ferdi klasman liderliğini sürdürmeye devam etti.

Etabın son 10 kilometresi

Etap sonrası yapılan basın toplantısında Andre Graipel takım arkadaşlarının büyük desteği ile finişe geldiği bundan sonra kendi deneyimini ortaya koyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Zorlu bir finiş oldu. Çok iyi sprinterler vardı. Son metrelere kadar büyük bir çekişme vardı. Bende bitişe birkaç metre kala çok iyi bir yer buldum ve çizgiyi geçtim. Bundan sonra Genel Ferdi Klasman Birinciliği için çalışmaya devam edeceğim”

Foto-Bitişe bakılırsa Greipel son anda iyece pedala asılmasının ödülünü almış...

Foto-Bitişe bakılırsa Greipel son anda iyece pedala asılmasının ödülünü almış…

Özellikle;

  • Marmarise son 10 km kala tırmanılan %7 eğimli rampa geçilip inişe geçilince Tinkoff-Saxo’nun Genel Klasman adayı Jay McCarty zaman farkı yaratamyan ama yine de kaçan beşlinin içinde yer almayı fırsat bilerek tempoyu Astanalı Valerio Agnoli ile arttırdı.
  • CCC Sprandi Polkowice’de boş durmayarak turkuaz mayoyu taşıyan sporcuları Davide Rebellin’in daha fazla zaman kaybetmesini engellemek için tempo yaptı.
  • son 2 km kala etabın bitmesine Etixx-QuickStep’in etabı almak için mücadele etmediğini gören takımlar etap galibiyeti için tempoyu arttırırken,
  • Sprint treni iyi olan bir başka takım Orice-GreenEdge ve Lotto-Soudal etabı almak için pelotonun önüne doğru tempo yaptılar,
  • Artan tempo yüzünden kaçış grubundan geriye kalan Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) ve Luis Mas Bonet (Caja-Rural Seguros RGA) son 500 metre kala bitişe yakalandılar.
  • Takımının desteğini alıp Orica-GreenEdge treni içine saklanan Andre Greipel patlayıcı gücünü açığa çıkartarak etabı almasını bildi.

4. etap sonuçları

GER  1  GREIPEL, André (LOTTO SOUDAL)                         3:22:08
ITA  2  COLLI, Daniele (NIPPO – VINI FANTINI)
ITA  3  RATTO, Daniele (UNITEDHEALTHCARE)
DEN  4  NIELSEN, Magnus Cort (ORICA GreenEDGE)
ITA  5  BELLETTI, Manuel (SOUTHEAST)
ITA  6  FERRARI, Roberto (LAMPRE – MERIDA)
ESP  7  BARBERO CUESTA, Carlos (CAJA RURAL-SEGUROS RGA)
ITA  8  SBARAGLI, Kristian (MTN – QHUBEKA)
ITA  9  BENNATI, Daniele (TINKOFF – SAXO)
TUR  10 ORKEN, Ahmet (TORKU SEKERSPOR)

TUR2015 4. etap sonrası mayo sıralaması şu şekilde

TUR2015_stage_4_jersey_classification

4. etap sonrası genel ferdi klasman

ITA  1  REBELLIN, Davide (CCC SPRANDI POLKOWICE)            15:35:49
CRO  2  DURASEK, Kristijan (LAMPRE – MERIDA)                  +    7
ARG  3  SEPULVEDA, Eduardo (BRETAGNE-SECHE ENVIRONNEMENT)     +   50
AUS  4  MCCARTHY, Jay (TINKOFF – SAXO)                        + 1:20
BEL  5  PAUWELS, Serge (MTN – QHUBEKA)                        + 1:23
ITA  6  BARBIN, Enrico (BARDIANI CSF)                         + 1:29
ITA  7  RATTO, Daniele (UNITEDHEALTHCARE)                     + 1:42
COL  8  CANO ARDILA, Alex (COLOMBIA)                          + 1:46
AUS  9  HANSEN, Adam (LOTTO SOUDAL)                           + 1:57
ITA  10 SELVAGGI, Mirko (WANTY – GROUPE GOBERT)               + 2:04

Daha fazlası için

One comment

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.