TdF2016 17. Etap: Bern → Finhaut-Emosson, 184 km

Dinlenme gününden sonra kaldığımız yerden, İsviçreden tura devam ediyoruz. 16. Etapta zafere uzanan isim pelotonun haylaz çocuğu Peter Sagan olmuş, Chris Froome ise sarı mayosunu korumuştu. 

Geride bıraktığımız 16 etap boyunca sarı mayo iddiasız isimleri onurlandırmış Pau’da başlayıp Bagnères-de-Luchon kentinde sona eren 8. Etapta Chris Froome atak yapıp etabı kazanınca genel klasmanda liderliğe uzanmıştı. O günden beri değişen bir şey yok, dahası yanına yaklaşabilen bir isim de yok. 

16. Etap sonrası genel klasmanda son durum
1  FROOME, Christopher (SKY)            72:40:38
2  MOLLEMA, Bauke (TFS)                   + 1:47
3  YATES, Adam (OBE)                      + 2:45
4  QUINTANA ROJAS, Nairo (MOV)            + 2:59
5  VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOV)     + 3:17
8. Etabı kazanarak sarı mayoyu sırtına geçiren Chris Froome 16. Etap itibariyle hala mayosunu korumayı sürdürüyor.

8. Etabı kazanarak sarı mayoyu sırtına geçiren Chris Froome 16. Etap itibariyle hala mayosunu korumayı sürdürüyor.

Ancak 17, 18, 19 ve 20. Etaplarda her şey olabilir gibi; Parise dek karşımızda dağlık etaplar var ve fark bu kadar az iken; zira Chris Froome’un ardındaki beş isim de 3 dakika sınırı içinde; atakları görmek kimseyi şaşırtmayacaktır. Le Tour’un başından beri pelotonu çeken, atakları bildik öldürücü temposuyla karşılayan Team SKY’ın yorulmaya başladığını fark ettikleri anda ataklarını yapmaktan çekinmeyecektir.

 

Etap hakkında

16. Etapta Fransadan çıkıp İsviçrenin Bern kentine uzanmıştık. Bugün ise İsviçre sınırlarındayız: Bern kentinden başlayan 184 km uzunluğundaki 17. Etap, UCI’nin genel merkezinin ulunduğu Aigle kentine uğrayıp Finhaut-Emosson’da sona erecek.

TDF2016 17. Etap profili: Tırman tırman nereye kadar?

TDF2016 17. Etap profili: Tırman tırman nereye kadar?

184.5 km uzunluğundaki etap 4 tırmanış içeriyor. Hali hazırda 500 metre irtifadan başlayacak etabın 105. kM’sine dek iki adet Cat3 sınıfı tırmanış var. Sonrasında zirvesinden 166.5 km’de geçilecek Col de la Forclaz tırmanışında dek 60 km iniş ve düzlük. İsviçre gibi dağlık bir coğrafyada böylesine uzun bir düzlüğü bulan ASO organizasyonunu da ayrıca tebrik etmek gerek. Günün son tırmanışı Finhaut-Emosson ise adeta bölüm sonu canavarı gibi: HC sınıfı bir tırmanış yaklaşık 11 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %8.4. İki senaryo var: Mont Ventoux tırmanışında olduğu gibi kaçanların ya da dağların karalı mayosu favorilerinin kazanacağı bir etap ve genel klasman favorilerinin de atak yapıp birbirlerini silkelemesi ya da tam tersi: Genel klasman favorilerinden birinin atak yapıp diğer herkesi silkeleyip sarı mayoya uzanması, pekiştirmesi (tabii ki Froome).

Son olarak: Son kilometrelerde atak göremeyeceksek nerede göreceğiz?

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.