TCRno4: 6. Gün Durum Raporu / 4 Ağustos 2016

3in1: Önde Muammer ve yoldaşı Burkay, en arkada istasyona yatan ise Sertaç... Üçlü Furkapass dağ geçidine doğru pedallıyor.

3in1: Önde Muammer ve yoldaşı Burkay, en arkada istasyona yatan ise Sertaç… Üçlü Furkapass dağ geçidine doğru pedallıyor.

Sabah gün doğar doğmaz yola çıkıldığında şunları yazmıştık: 

Furkapass dağ geçidinin mi yoksa karnı tok esnaftan da beter İsviçrelilerin aşırı pahalılığının mı canlarına okuduğu muamma #TCRno4s145 Sertaç ve 2in1#TCRno4p206 Burkay ve Muammer İsviçreden bir an önce kurtulmak için pedallara asılmış durumdalar.

Fotoğraf dünden olmasına karşın üçlü birbirilerine çok yakın: Aralarında sadece 15 km var! Şu andaRen Nehrinin bereketli alüvyonal topraklarına paralel pedallayan arkadaşlarımız CP3 noktası olarak belirlenen Passo di Giau dağ geçidi kapanmadan İtalyan Alplerine ve de ucuz Euro bölgesine girme derdindeler.

Fotoğraf karesinde yer almayan gücünü her zamanki gibi bıyıklarından alan #TCRno4s55 Berk ise sabaha karşı vardığı Grimdelwald dağ geçidinde dinleniyor. Yolu uzun ve zorlu, dün Sertaç, Muammer ve Burkay’ın geride bıraktığı Furkapass ile bugün yüzleşmek ve kendisini bir gûlyabani misali peşinden kovalayan Schengen vizesi sınırlamasına takılmamak için vargücüyle pedallamak zorunda!

 

Akşam geride kalırken durumları ne peki?

Berk, Furkapass dağ geçidinde mahsur kaldığı anları fotomodellik yaparak değerlendiriyor.

Berk, Furkapass dağ geçidinde mahsur kaldığı anları fotomodellik yaparak değerlendiriyor.

Berk Grindelwald inişini tamamlayıp Innertkirchen kasabasında sabah dinlenmeye başlamıştı. Yolda küçük bir kaza geçiren Berk’in bisikletinin orta göbeği (bottom bracket) sorun çıkarında iyice zaman kaybetti ve hepsinin üzerine yaklaşan fırtına da tuz biber ekti! Gece boyunca sağanak yağmur var ve buz gibi hava da cabası! İsviçrenin laneti bu sefer Berk’in yakasında! 1200 km’de tıkandı kaldı Berk. Kendisinin bölüm sonu canavarı aslında Furkapass değil de vizesinin zaman sınırı! Hem Furkapass dediğin nedir ki?

 

"Seninle güzel anılarımız olmadı İsviçre, yıkıl karşımdan!" Av. M. Sertaç Ünal

“Seninle güzel anılarımız olmadı İsviçre, yıkıl karşımdan!” Av. M. Sertaç Ünal

Sertaç’ın şu an ki motivasyonu tamamı ile İsviçreden bir an önce kaçıp İtalya sınırına girmek! Nitekim an itibariyle daha da gelmem Davosa der gibi geçti gitti! 1420 km geride kalırken Kuzey İtalyaya gücünün yettiğinde pedallayacağını söyleyen Sertaç şu anda Güney Tirol bölgesinde. Tamam aynı cümlede hem Kuzey İtalya hem de Güney Tirol ifadelerini kullandım ama coğrafi tanımlamalar bu şekilde!

 

Burkay ve Muammer ikilisi, havanın bile parayla olduğu İsviçre topraklarında buldukları çeşmede önce duş aydılar sonra sırtlarına vurup İtalyaya dek taşıdılar; ne olur ne olmaz yolda sussuz kalmamak önemli!

Burkay ve Muammer ikilisi, havanın bile parayla olduğu İsviçre topraklarında buldukları çeşmede önce duş aydılar sonra sırtlarına vurup İtalyaya dek taşıdılar; ne olur ne olmaz yolda sussuz kalmamak önemli!

Muammer ve Burkay ikilisinin de durumu üç aşağı beş yukarı Sertaç ile aynı: “Ateş pahası bir memleket, ayrıca zorlu da, düz yolu bile yok!” Tabii, Furkapass gibi 70 km’de 4000 metreye yakın tırmanışın olduğu dağ geçidi sonrası ödülleri de büyük oldu: neredeyse 90 km iniş ve İtalya! İkili şu anda efsanevi Passo dello Stelvio dağ geçidi ile Remsspitze zirvesi arasındaki Adige Nehri kıyısına konuşlu Glorenza kasabasında mola vermiş durumda.

Passo di Giau... İtalyanın kuzeyinde İsviçre ile doğal sınırını oluşturan Dolomitlerin en güzel zirvesi... 1300 metre rakımdan başlayan zirve yolculuğu 2236 metre rakımda sona eriyor. 10 kml uzunluğundaki zorlu gad geçidi üzerinde sayısız keskin viraj ve galeriler mevcut, ortalama eğimi ise küsüratlı rakam vermeden düz hesap: %10!

Passo di Giau… İtalyanın kuzeyinde İsviçre ile doğal sınırını oluşturan Dolomitlerin en güzel zirvesi… 1300 metre rakımdan başlayan zirve yolculuğu 2236 metre rakımda sona eriyor. 10 kml uzunluğundaki zorlu gad geçidi üzerinde sayısız keskin viraj ve galeriler mevcut, ortalama eğimi ise küsüratlı rakam vermeden düz hesap: %10!

TCRno4s145 Sertaç ve TCRno4p206 Muammer & Burkay ikilisinin planları gayet açık: Hazır İsviçre geride kalmış, iniş de bayağı mesafe almışken Adilge Nehri boyunca vadinin dibinden pedallayıp Passo di Giau dağ gecidine konuşlanmış CP3 noktasına ulaşmak. CP3 noktasına kapanmadan ulaşmak şimdiki motivasyon kaynakları. Yolunuz açık olsun! TCRno4s55 Berk ise ancak yarın günün ilk ışıklarında yola çıkabilecek, zira Furkapass dağ geçidinin eteklerinde fırtınadan dolayı mahsur kalmış durumda.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.