#Vuelta2017 11. Etap: Lorca → Observatorio Astronómico de Calar Alto, 188 km

Baştan söyleyelim ki Calar Alto Gökyüzü Gözlemevi zirvesinde sona erecek 188 km uzunluğundaki 11. etap gerçek bir genel klasman mücadelesine sahne olacak!

La Veulta a Espana 2017, 11. Etap Profili: Sıfır rakımdan 2100 metreye!

Endülüs topraklarındayız hâlâ: 8. yüzyılda Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında egemenlik uğruna ciddi savaş ve mücadelelerin yaşandığı Lorca kentinden başlayan etap düz bir profilde ilk 25 km’de Akdenize uzanıyor, ta ki 70. km’ye dek. Burada kıyıyı terk edip usul usul irtifa kazanarak 600 metreye dek tırmanılacak. Ara sprint kapısı geride kaldıktan sonra günün ilk tırmanışı Alto de Velefique pelotonu selamlayacak: Cat1 sınıfı tırmanışın uzunluğu 13.2 km ve ortalama eğimi de %8.6!

Günün ilk tırmanışı Alto de Velefique: Neredeyse sıfır rakımda başlayan etap bir anda 1800 metre rakıma tırmanmış olacak!

 

Alto de Velefique zirvesinin son metreleri eğim konusunda bir hayli acımasız, öyle ki %15 civarındaki eğim inişte fark yaratma atağı için enerji bırakmayacak denli sert! Zirvesi aşan yorgun bacaklar 15 km uzunluğundaki teknik inişi geride bırakır bırakmaz kendilerini bir tırmanış, Calar Alto Gökyüzü Gözlemevi zirvesinin eteklerinde bulacak.

 

Yasla başını bulutlara doğru…

15.5 km uzunluğundaki Calar Alto Gökyüzü Gözlemevi zirvesine uzanan yol arada hafif yalancı düzlükleri olduğu için bir önceki tırmanış kadar sert değil, ancak %6 civarındaki eğim ve 2120 metreye, yani bulutlara yaslanıyor olması işi zorlaştırıyor. Böyle yazdık ama ilk 1 km’sindeki %12 eğim atakların geç gelmesine neden olacaktır! Etap zaferi kaçışa kalmayacak kadar kıymetli zira 9. etabın sonunda Chris Froome’un atağını karşı atakla yanıtladığı halde geç tepki verince Esteban Chaves eliyle tutsa yakalayacak mesafede 4 saniye fark yemişti. Bugün hem eğimin sertliği hem de bonus süreler işin içine girince Maillot Rojo atak yapıp zafere uzanan isim için daha bir önemli hale geliyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.