#Vuelta2017 18. Etap: Suances > Santo Toribio de Liébana, 169 km

Alberto Contador’un sisler içindeki Alto del Los Machucos zirvesine son 6 km kala yaptığı atak ekran başındaki seyircileri şenlendirirken, rakiplerini ise silkeleyip kendisini podyumun üçüncü basamağına yakınlaștırdı. Bugünkü etapta böyle bir sahne görebilir miyiz, şüpheli ancak etabın sonu böylesi bir atak tekrarı için son derece uygun!

Suances > Santo Toribio de Liébana arasında deniz kıyısında yakın pedallanacak 18. etap 169 km uzunluğunda. Etabın profili de haritası da tanıdık gelebilir, zira Bask Ülkesi içinde pedallıyoruz: Deniz, kum ve yalçın dağlar bir arada! Etabı kabaca üçe ayırmak mümkün: Deniz kıyısında pedallanacak bir 50 km sonra etabın sonuna doğru sıkıştırılmış, biri etabın sonuna ev sahipliği yapan, dört dağ geçidine uzanan ara bir düzlük var. Sonrası hesabın görüleceği, dahası birkaç saniye de olsa çalma ataklarının yaşanacağı Alto de Santo Toribio de Liébana zirvesi. Tamam dünkü Los Machucos gibi epik değil ama 3 km uzunluğu ile önce girip tempo yapan takıma istediğini verecek bir zirve. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.