Le Tour de France 2021 16. Etap: Pas De La Case → Saint-Gaudens, 169km

15. Etapta neler olmuştu?

Genel klasmanda ilk 10 içine dahası, Pogacardan sonraki 5 dakikalık zaman içinde sıralanmış 9 pedalın hiçbir şey yapmadığı, yapsa da saman alevi misali atakların söndüğü; etabın tüm yükünün oluşan devasa kaçış grubuna yıkıldığı; yıllardır görmeyi unuttuğumuz, Team SKY sağ olsun, Dağların Kralı Mayosu için yapılan atakların, yokuş yukarı sprintlerin renk kattığı bir etap izledik.

TdF2021 15. Etabın kazananı Sepp Kuss, az kalsın zaferi Alejandro Valvardeye kaptırıyordu.

Önden yazalım: Zafere pedallayan isim Jumbo – Visma takımının Amerikalı pedalı Sepp Kuss. Günün devasa kaçış grubu içinde yer alan 26 yaşındaki Kuss, etabın son ve en zorlu tırmanışı Col de Beixalis başlar başlamaz hareketlendi ve kaçışa karşı atağını yapıp liderliği aldı; kendisine cevap verebilen tek isim ihtiyar kurt Valverdeyi kolayca geride bırakıp inişte bir ara fark azalsa da sürekli 20-30 saniye arasında tutarak Andorrada sona eren etabı kazanarak kariyerindeki La Vuelta 2018 sonrası ikinci büyük tur zaferini kazandı.

Etabın öne çıkan anları

 

Genel klasman ise etabı beş dakika sınırında tamamlasa da Tadej Pogacar hacıyatmaz misali tüm ataklara cevap vererek dinlenme günü öncesi zaman kaybetmeyerek Sarı Mayosunu korumasını bildi.

 

Gelelim bugünkü etaba

Andorradan at beni, Fransada tut beni!

Sepp Kussun 20 saniye farkla Valverdenin önünde ipi göğüslediği Andorrada sona eren 15. etap sonrası dinlenme günü araya girmişti. Üçüncü haftadayız… Hesabın dağlarda görüleceği günler yakınlaşırken Pirenelerin doğusundan batısına uzanacağımız bir 169km var önümüzde.

Andoradan Fransaya yol veren doğal sınır Pas De La Case dağ geçidinden Saint-Gaudens kasabasına uzanan 16. etap dağlık bir profilde olsa da barındırdığı 4 tırmanışa karşın bitiş çizgisine uzanan bir 40km dinlenme günü öncesinde yaşadığımız heyecana gebe: Zafer mutlaka kaçışın olmalı!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.