Giro 2024 2. Etap: San Francesco al Campo > Santuario di Oropa, 161 km

Dünkü etapta neler olmuştu?
Şehir, hatta ev sahipliği bölgenin güzelliklerini gezelim görelim turu atmaktan çok uzak açılış etabına benzemeyen ilk etap geride kalırken zafer favoriye değil de güçlü olana yazıldı: INEOS Grenadiers takımının Ekvadorlu pedalı Jhonatan Narváez 140 km sonunda bitiş çizgisinden zafere pedallarken Maglia Rosayı da sırtına geçirmenin gururunu yaşadı!

Ultimo Kilometro!

Bahar klasiği kaçkını etapta beklenen olmadı ve kaçış son tırmanış Maddelena da yakalandı, iniş ve peşinden gelen Bivio di San Vito tepeciğinde herkesin beklediği o Tadej Pogacar atağı gelse de peşindeki ikiliyi Maximilian Schachmann ve Jhonathan Narvaezi silkeleyemeyince üçlü sptintte pedalı dize getiren isim Ekvador şampiyonu Narvaez oldu.
Son düzlüğe girildiğinde üçlünün en arkasındaki Schachmann sprinti açınca Pogacar cevap vermekten çekinmedi: Yaklaşık 200 metrelik sprintte Narvaez, akıllıca davranarak gün boyu saklanmasının da verdiği güçle Pogacarı bacakları alev alsa da takip edip etabı kazanamsını bildi. Bitiş çizgisi bir 50 metre ileri çekilmiş olsaydı etabı ikinci bitiren Schachmanın bile kazanabilirdi!

Etabın öne çıkan anları

2020 yılında 12. Etabı 25 km solo kaçışıyla kazanan Narvaez, yine Giro da kazanıp bu kez Maglia Rosayı da sırtına geçirdi. Etap sonlarında kazansa da kaybetse de güleç yüzüyle görmeye alıştığımız Tadej Pogacar ise ilk günden Maglia Rosayı sırtına geçirip Romaya dek taşıma hayali suya düşünce güleç yüzü de düştü. INEOS Grenadiers takımının 27 yaşındaki Ekvador şampiyonu, 2020 yılından beri sonucu belli dominasyonun,Pogacar, Roglic, Vingegaard, van Aert, van der Poel varsa kesin beşinden biri kazanır, zincirini de kırmış oldu.

Sıralı tam liste

Genel klasmanda şimdilik lider Jhonatan Narvaez; geçen senenin ikincisi takım arkadaşı Geraint Thomas ve kalan diğer favorilerin zaman kaybı olsa da yolumuz uzun, önümüzde 20 etap daha var. Herkes 10 saniye içine sıkışmış durumda. Bugün yüzü düşen Pogacar, yarın Oropa tırmanışında atak yapacağı yere çoktan karar vermiş, Maglia Rosayı sırtına geçirme planı yapıp uyumuştur bile.

Giro d’Italia 2024 1. Etabı kazanarak Maglia Rosayı da sırtına geçiren Jhonatan Narváez “Harika hissediyorum gerçekten. Bana uyan bir etaptı aslında, takımla da konuşmuştuk. Tırmanışta en iyileri takip etmeye çalıştım ve benim için zor oldu bu. Pogacarı takip edebilmek çok zorluydu, hala canım yanıyor açıkçası. Pogacar uzun bir sprint attı, 200 metrelik bir sprintti, ben de onu takip ettim. Pembe mayo bir rüya benim için. Büyük turlarda pek imkan bulmazsınız lider mayoları için. Bu tarz etaplar tam da bana uygun ve ben de bu fırsatı değerlendirdim.” Kaynak: Pro Peloton – Twitter

2. Etabı incelersek
Turin Alplerinin eteklerinde dolaşmaya devam: San Francesco al Campo komününden başlayan etap 161 km sonunda kutsal Oropa tapınağına ev sahipliği yapan 1136 mt rakımdaki zirvede sona erecek.

Giro d’Italia 2024 2. Etap: Açılış etabı zaten zorluydu, peşinden de ilk zirve… Biraz yavaşlar mısınız?

Etabın ilk yarısında şaşırtıcı bir şey yok, yorulan bacaklar dinlenecek, forma sahipleri peloton içinde bol bol poz verecek ve her şey ikinci kısıma sıkıştırılan tırmanışlarda değişecek, belki de Maglia Rosa!
Açılış etabının kolaylığı henüz bacaklarda dinmemişken oldukça erken bir zirve bitişine ev sahipliği yapan bir etap var karşımızda: 200 metre rakımdan tepeleri aşa aşa 1200 metreye konuşlu Oropa Roma Katolik Tapınağında sona eren 2. Etabın sonunda çetin bir Maglia Rosa savunması ve mücadelesi izleyecek gibiyiz.


Zira, en son 2017 yılında selamlaştığımız Oropa zirvesinde Hollandalı pedal Tom Doumolin Maglia Rosayı birden fazla favoriye karşı, Vincenzo Nibali, Ilnur Zakarin, Nairo Quintana, Mikel Landa ve Adam Yates beşi bir yerdesine karşı savunmuş, Zakarin aldı alacak etabı derken beklenmedik bir karşı atakla etabı kazanmıştı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.