#TDF2015 17. Etap: Digne-les-Bains → Pra-Loup, 161 km

Artık Alplerdeyiz. Yani can çıkacak ama o dağlar da aşılacak. Dağları aşamayan pedalların ne yazık ki Pariste zafer turu atma şansları yok. Sprinter pedalların özellikle zaman sınırına takılmadan dağları bir şekilde aşmaları gerekiyor.

Digne-les-Bains kentinden başlayıp Pra-Loup zirvesinde sona erecek 17. etap 161 km uzunluğunda. Digne-les-Bains kenti dört defa etap başlangıcına beş kez de bitişine ev sahipliği yaparken Pra-Loup bir zirve olduğu için sadece bitişe konu olmuş.

tdf2015_stage17_profile

Bırakalım etap başlangıcını bitişini profile bakalım: oldukça sert ve umut kırıcı. Etap Alplere giriş kapısı olmasına karşın hiç de insaflı değil: doğrudan 625 rakımdan başlayan etap sürekli bir çıkış kısa süreli iniş ve istikrarlı bir çıkışa sahip.

161 km boyunca iki CAT3, iki CAT2 ve uzun ama eğimi bu yüzden ortalama %5.5 olan CAT1 sınıfından Col d’Allos tırmanışları pelotonun canına okurken genel klasman favorileri zaman çalmaya, sprinter pedallar da zaman sınırı içinde kalmaya çalışacak.

Etapda yer alan tırmanışlar:

  • Etabın 34 km’sinde 6 km uzunluğunda, ortalama %5.3 eğime sahip Col des Lèques (CAT3) pelotonu selamlarken özel bir tırmanış olmayacak. Zira peloton 650 rakımdan beri tırmanıyor olacak.
  • Col des Lèques sonrası 750 rakıma dek inen peloton bu sefer de 6 km uzunluğunda biraz daha insaflı eğime sahip (ort. %3.1) Col de Toutes Aures (CAT3) tepesini aşıp 18 km kadar inerek
  • Col de la Colle-Saint-Michel (CAT2) tırmanışına başlayacak. Tırmanış 11 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %5.2, irtifa kazancı ise 566 metre. Burada favorilerden bir atak beklemek gereksiz zira kaçış önce geçip benekli mayo heveslilerinin mücadelesini izleyeceğiz.

  • 1431 rakımdaki Col de la Colle-Saint-Michel tırmanışından sonra kısa bir iniş ve günün tek CAT1 tırmanışı Col d’Allos karşımızda! Col d’Allos (14 km uzunluk, %5.5 ortalama eğim) aynı zamanda 2250 rakımla Le Tour’un en yüksek zirvesi. Bu yükseklikle neden HC değil de CAT1 sınıfında? Çünkü bu 15 viraja, dirseğe sahip tırmanışın 1794 rakımda başlıyor ve irtifa kazancı biraz düşük: 435 mt.
  • İşte GC favorilerinden inişi sağlam Nibali ve Contador’dan gurur, onur, ben buradayım ölmedim inişi ve Pra-Loup tırmanış atağı gelmesi olası, hatta olsun artık! İniş tam 16 km ve öyle dümdüz değil. İniş de en az tırmanış kadar heyecanlı olacaktır!

  • Pra-Loup… Burada neler olduğunu, yani mazisinde neler yaşandığını öğrenmek için Sokrates Derginin Temmuz sayısını mutlaka edinin ve Fransa Bisiklet Turu dosyasını okuyun. Tırmanışın sayılarını vermek gerekirse: 1650 rakımdaki zirveye ulaşan büklüm büklüm yol 6.2 km uzunluğunda ve ortalama eğimi %6.5. Eğer Chris Froome Col d’Allos’dan domestikleri eşliğinde 16. etapta, Col d’Manse inişindeki gibi iner de favorilerle birlikte tırmanmaya başlarsa, lütfen anında atak yapıp seyir zevkimizi bozmasın.

TDF2015_stage16_Peloton

Artık GC kürsü heveslilerinden daha fazla atak bekliyoruz şüphesiz ve tabii ki hiç bu kadar ortada kalmamış Polka Dot – Benekli Mayoyu sahiplenmek isteyen pedallardan. Yeşil Mayonun Peter Sagan, Beyaz Mayonun Nairo Quintana ve Sarı Mayonun Chris Froome’un sırtında olduğu son haftada dağların kralı da artık şu isim diyebilelim hiç olmazsa.

Madonna Del Ghisallo kaçanların yanında olsun. Amen!

Etap sonu

tdf2015_stage17_winner_Simone_Geschke

Pra-Loup zirvesinde biten 17. etapda zafer team Giant-Alpecin takımının Alman domestiği Simon Geschke‘nin oldu. Bu kendisinin bir  büyük turda kazandığı ilk etap zaferi.

Son 1 km / Flamme Rouge

Etap sürekli bir kaçışa, pelotonun da sürekli kaçanları yakalamasına sahne olurken 30 derece hava sıcaklığı birçok sporcunun yarışı bırakmasına neden oldu. Bunlardan en önemlisi tabii ki dünya şampiyonu Michal Kwiatkowski’nin değil GC sıralamasında üçüncü sırada yer alan BMC Racing takımının lideri Tejay van Gardener’in yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle yarışı gözyaşları içinde bırakmasıydı.

Peter Sagan’ın son üç etaptır alışkanlık yaptığı kaçış grubuna katılması, domine etmesi bugün de gerçekleşti. Ancak etap sonuna dek değil de yeşil mayo için 15 puanı alınca kuzu gibi pelotona geri döndü.

Günün diğer önemli olayı Fransızlar için hiç olmazsa bir gurur sevinç, etap zaferi yaşatmak için etap lideri Simon Geschke’yi kaçanları parçalayarak, silkeleyerek takip eden Thibaut Pinot Col d’Allos zirvesinden 1 dakika geride geçip inişe başlar başlamaz daha ilk kapalı dirsek dönüşünde düştü, çabuk toparlansa da fark açıldı ve oldu olası inişi kötü olan Pinot daha da yakalayamadı Geschke’yi. Zaten sonrasında da yakalandı.

Nibali her zamanki gibi deli dehşet inse de Valverde, Froome ve Quintana peşini bırakmadı. İşin kötüsü çok sağlam bir inişçi olan Contador’un inişte kaza geçirmesiyle geride kalması oldu ki, bu kendisine etabı 2 dakikadan fazla bir süre Froome’un arkasından bitirmesine mal olunca GC kürsü şansını da kaybetti.

Günün diğer bir önemli olayı da sonunda beklenen oyundan düşürme ataklarının favorilerce yapılmaya başlamasıydı ki, etabın bitmesine az kala Quintana domestiksiz kalan Froome’u silkelemek için atak yapmasına karşın Froome yüksek kadansla da değil ayağa kalkarak cevap verdi ve bu sefer kendisi karşı atak yaparak Quintana’yı silkelemeye çalıştı ama başarılı olamadılar. İkili etap sonuna dek bu şekilde karşılıklı ataklar yapsa da aynı anda etabı bitirdi.

tdf2015_stage17_peloton_rides_together
Etapda yaşananları an be an Ekşi Sözlük yazarı zeddicus zu l zorander ‘den dinliyoruz:

5 tırmanışın geçildiği, 17. etap, yani 161 km’lik digne-les-bainspra-loup etabını team giant-alpecin’den simon geschke kazandı. kariyerinde ilk defa bir büyük tur etabı kazandı.

fermuarı çekmeden finişten geçti 🙂
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhwhmywoaaz_im.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhwgprwsaany3n.jpg:large
https://twitter.com/…tour/status/623872294860009472

günün en önemli olayı, genel klasmanda 3. sırada olan tejay van garderen‘ın, hastalığı nedeniyle abandone olması ve gözyaşları içinde turdan ayrılması.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhzdqwveaa5di_.jpg:large
https://twitter.com/…urka/status/623857281818607616

contador’un kaza-teknik sorunu yüzünden zaman kaybetmesi bir başka önemli olay.

168 bisikletçi etaba başladı. laurent didier (trek), etaba başlamayan isim.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckg1kqnwcaar8il.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckg2egww8aa2ty5.jpg:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckg2tppwuaaei60.jpg:large

etabın 3. km’sinde, son 3 etapta olduğu gibi peter sagan bir kez daha atak yaptı. lanterne rougesam bennett (bora), pelotonun gerisine düştü.

peter sagan (tinkoff) and steven kruijswijk (lottonl-jumbo), az farkla pelotonun önündeler.

peloton öndekileri, sam bennet, pelotunu yakaladı. 10. km’de herkes bir arada. martin elmiger (iam) atak yapsa da sonuç alamadı.

21. km’de pelotondan kaçışlar başladı. peter sagan, joaquim rodriguez, thibaut pinot ve andrew talansky’li 21 kişilik lider bir grup oluştu. onları 10 kişilik bir başka grup izliyor.

22. km’de peloton herkesi yakaladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckg9urcwuaamut1.jpg:large

25. km’de jérémy roy (fdj) atak yaptı ama başarılı olamadı.

sam bennett, yine geriye düşmeye başladı.

3. kategoriden col des lèques tırmanışını (1148 m yükseklik, 6 km uzunluk, %5.3 ortalama eğim) tırmanışına başlandı.

32. km’de pelotondan yine ataklar gerçekleşti.

33. km’de, sagan, pinot, rodriguez, hesjedal, timmer, dani navarro’lu 36 kişilik bir lider grup oluştu. peloton 20 sn geride.

nairo quintana, bir atak yaptı ama team sky hemen tepki verdi ve bu sırada öndekiler bir kez daha yakaladı. westra, haas, vanbilsen, demare, kwiatkowski, vermote ve bennent, pelotonun gerisindeler.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhbae8wuaa9mjw.jpg:large

37. km’de, 60 kadar bisikletçi geriden geliyor.

40. km’de zirveden ilk sırada geçen rafal majka (tinkoff) 2 puanı alırken, kristjian durasek (lampre), 1 puanı aldı. tejay van garderen, 1 dk kadar geriye düştü.

43. km’de, inişte andrew talansky (cannondale-garmin) ve steven kruijswijk (lottonl-jumbo), öne çıktılar. peloton 10 sn geride.

jerome coppel‘in (iam) abandone olduğu haberi geldi.

peter sagan, öndeki ikiliye katıldı.

peloton kaçanları yine yakaladı. 50. km’de tejay, 1.20 dk kadar geride.

57. km’de pauwels ve bakelants, kaçarak liderliği aldı. onları 30 kadar favori isimlerin olduğu grup izliyor. sagan grubu onların gerisinde.

peloton öndekileri bir kez daha yakalandı. 94 km kala geçilecak olan, 3. kategoriden col de toutes aures (1124 m yükseklik, 6.1 km uzunluk, %3.1 ortalama eğim) tırmanışına doğru gidiliyor.

30 kişilik sarı mayo ve favori isimlerin olduğu grup, kaçış grubuna döndü bir anda.

tejay’in geriye düşmesi sağlık sorunlarından kaynaklanıyormuş. doktor aracını istemiş.

100 km kala sagan’lı 28 kişilik bir lider grup oluştu. onları sarı mayo grubu takip ediyor. tejay, 3.35 dk kadar geride.
https://pbs.twimg.com/media/ckhjecewiaagwkw.jpg
https://pbs.twimg.com/media/ckhjp9lwuaaptm3.jpg
https://pbs.twimg.com/media/ckhjmhewwaasr9u.png

etap inanılmaz tempolu gidiyor.

tejay’in adamları tejay’i öne taşımaya çalışıyor. çok üzücü bir durum. çok iyi yarıştığı bir turda, hastalık nedeniyle gerilere düşmesi üzücü.
https://pbs.twimg.com/media/ckhkpcnwgaal4cr.png
tejay 4 dk kadar geriye düştü. bmc sportif direktörü yvon ledanois, fransız televizyonuna tejay’in hasta olduğunu söylemiş. etabı bırakma durumu olabilir.

95.4 km kala astana’dan lieuwe westra kaza yaptı, canı yanıyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhmmk6wuaa5vvs.png:large

95 km kala yeşil mayolu lider grup ile sarı mayo arasında 1.45 dk kadar fark var.

nathan haas‘ın (cannondale-garmin) abandone olduğu haberi geldi.

tanel kangert (astana), jan bakelants ve mikaël chérel (ag2r-la mondiale), thibaut pinot and benoît vaugrenard (fdj), richie porte ve nicolas roche (sky), rafal majka ve peter sagan (tinkoff-saxo), jonathan castroviejo, josé herrada ve gorka ızagirre (movistar), john degenkolb ve simon geschke (giant-alpecin), alberto losada (katusha), adam yates (orica-greenedge), rigoberto uran (etixx-quick step), perrig quémeneur (europcar), steven kruijswijk (lottonl-jumbo), kristjian durasek ve rafael valls (lampre-merida), andrew talansky ve ryder hesjedal (cannondale-garmin), nicolas edet (cofidis), mathias frank (ıam cycling), merhawi kudus, serge pauwels ve daniel teklehaimanot (mtnèqhubeka), 24 kişilik lider grupta.

sky ve tinkoff’tan 2, movistar’dan 3 adam lider grupta.

94 km kala zirveden ilk sırada geçen serge pauwels, 2 puanı alırken, daniel teklehaimanot, 1 puan aldı. peloton 2.24 dk sonra zirveden geçti. 5 km geçtikten sonra ise tejay’in grubu zirveden geçti.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhm7kvwiaeceha.jpg:large

80 km kala fark 2.20 dk.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhpzx0xaaazdfu.png:large

2. kategoriden col de la colle-saint-michel (1431 m yükseklik, 11 km uzunluk, %5.2 ortalama eğim) tırmanışına kaçış başladı.

75 km kala fark 4.15 dk.

74.1 km kala contador ve arkadaşı rogers, pelotondan bir anda kaçtılar. sky cevap vermedi.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhs9wqwsaihqti.png:large

rogers geriye düştü. 72.7 km kala contador, tek başına gidiyor.

movistar, tempoyu arttırdı.

72 km kala valverde atak yapıp contador’u yakaladı. diğer isimler de yakaladı. grupta 15 bisikletçi kaldı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckht65cwiae5pjn.jpg:large

71.4 km kala tempoyla birlikte tejay geriye düşmeye başladı. tek başıına gitmeye çalışıyor ama dayanamayacak, bırakacak gibi duruyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhud18ukaar7u-.png:large

70.4 km kala takım arasından inen sportif direktörler yvon ledanois ve max sciandri, tejay’e bırakmasını söylüyor. tejay, an itibariyle yüzünü görmesek de gözyaşı döküyor. genel klasmanda 3. sıradayken etabı terk etmek çok zor bir durum. gerçekten çok çok üzücü.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhvwfuw8aa_6ax.png:large
https://pbs.twimg.com/media/ckhvardweaa33d4.jpg
https://pbs.twimg.com/media/ckhvarawsaaaa8o.jpg
https://pbs.twimg.com/media/ckhvarfw8aagghn.jpg
https://pbs.twimg.com/media/ckhvarxwsaavkcg.jpg

69 km kala mike rogers, sarı mayo grubundan bir daha kaçtı. ona bir movistar’lı malori takıldı. onlara barta ve wellens, takıldı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhwbljweaere54.jpg:large

68 km kala rolland ve sicard kaçtı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhxbauwsaakuap.png:large

herrada lopez, durasek ve pauwels, en önde liderler.

sam bennett, abandone oldu.

65 km kala zirveden ilk sırada geçen serge pauwels, 5, josé herrada, 3, kristjian durasek, 2 ve john degenkolb, 1 puan aldı. takip grubu, rogers, barta, sicard, feillu ve malori, 2.15 dk, peloton 3 dakika, gallopin grubu 4.01 dk geride.

peloton 3.30 dk sonra zirveden geçti.

55 km 28’li lider grup ile 5’li takip grubu arasında 2.29 dk, peloton arasında 3.51 dk, gallopin grubu arasında 5 dk kadar bir fark var.

50 km kala, 1156 m yükseklikte bulunan beauvezer ara sprint kapısından ilk sırada niyeyse vaugrenard geçerek 20 puanı aldı. sagan da niye geçtin ki diye baktı. degenkolb 17, sagan 15, geschke 13, frank 11, durasek 10, pinot 9, teklehaımanot 8, kudus 7, ızagırre 6, edet 5, majka 4, porte 3, yates 2 ve roche 1 puan aldı.

peloton 4.27 dk sonra geçti.

fdj, sagan ve degenkolb kaçışta çalışmadığı için onları cezalandırmak amacıyla 20 puanı onlara bırakmamış.

48.4 km kala simon geschke (giant), atak yapıp liderliği aldı. daniel teklehaimanot, onu takibe başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckheanbwiaai0t6.png:large

37 km kala fark 8.24 dk.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhgsc9wiaarmdx.jpg:large

36 km kala, 1. kategoriden col d’allos (2250 m yükseklik, 14 km uzunluk, %5.5 ortalama eğim) tırmanışına simon geschke başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhgsw9wgaamamz.jpg:large

hafiften yağmur damlaları başladı.

31.9 km kala rafael valls (lampre-merida), atak yaptı.

30 km kala sarı mayo grubu ile fark 10.24 dk.

dünya şampiyonu michal kwiatkowski‘nin (etixx) abandone olduğu haberi geldi.

28.6 km kala daniel teklehaimanot (mtn) arkadakilere yakalandı.

28.2 km kala richie porte geriye düşmeye başladı. froome için yavaşlıyor.

steven kruijswijk atak yaptı kaçış grubundan ve farkı açıp lideri takibe başladı. ona yates takıldı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhkmc2woaq_s7i.jpg:large

27.8 km kala mathias frank bir atak yaptı. majka takip ediyor.

27 km kala kala lider ile takip grubu arasında 1.50 dk, pinot grubu arasında 2.10 dk kadar fark var. peloton 11.25 dk kadar fark var.

finiş alanında havanın kararmaya başladığı haberi geldi.

26.7 km kala mathias frank (ıam cycling) yine atak yaptı. talansky onu geriden takip ediyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhl7x7wcaai_7l.png:large

26 km civarı pinot atak yaptı. 25.3 km kala steven kruijswijk’ı, adam yates’i, frank ve talansky’i de yakaladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhmvziw8aamcz5.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhmsdxwgaac_fx.png:large

pinot, öne doğru tempo yapmaya başladı. arkasındakileri düşürmeye çalışıyor.

25 km kala simon geschke, 11.20 dk kadar önde.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhm1d7wuaafihd.png:large

24.3 km kala pinot, arkadakileri biraz olsun düşürdü. liderken, 1.28 dk kadar geride.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhnbgxxaaakhcf.png:large
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhnpjywcaaf5um.jpg:large

astana, pelotonun önünde tempoyu arttırdı. romain bardet, geriye düşmeye başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhn9m0woaany_b.jpg:large

22 km kala zirveden ilk sırada geçen simon geschke, 10 puanı aldı. thibaut pinot 8, andrew talansky 6, mathias frank 4, steven kruijswijk 2 ve adam yates 1 puanı aldı

20 km kala john degenkolb geriye düşmeye başladı.

ana grupta 11 kişi kaldı.
https://pbs.twimg.com/media/ckhpg2mwuaalh_g.jpg

barguil, geriye düşmeye başladı. scarponi çok sert tempo koydu. 8 kişi kaldı grupta.

sky’dan wouter poels geriye düşmeye başladı.

17.3 km kala inişi her zaman problemli olan pinot düştü ama düştüğü gibi kalkıp bisiklete bindi.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhp4ogw8aamlj_.jpg:large

16.2 km kala nibali atak yaptı. contador, froome, quintana, valverde yapıştı ona. babalar bir arada.

14.6 km kala quintana atak yaptı ama kopamadı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhqc3gw8aagvrb.jpg:large

bu sırada richie porte, en sonunda froome ile buluştu.

13.2 km kala zirveden geçti favori isimler.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhq4uewcaa-fd5.jpg:large

12.8 km kala talansy, pinot’u yakaladı.

12 km kala lider ile pinot grubu arasında 1.38, sarı mayo grubu arasında 9.16, barguil arasında 10.02 dk kadar fark var.

11 km kala uran uran, pinot’u yakaladı ve hemen geride bıraktı.

9.4 km kala tinkoff’tan contador teknik sorun yaşıyor.

nibali çok iyi iniyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhr4qqwsaa-zto.png:large

iniş nefes kesiyor. nibali bir türlü kurtulamadı. froome, nefis iniyor. kılavuz nibali.

zirve finişi ile bitecek olan, 2. kategoriden pra loup tırmanışını (1620 m yükseklik, 6.2 km uzunluk, %6.5 ortalama eğim) tırmanışına simon geschke başladı. az daha takım arabası çarpıyordu.

5 km kala takip 2 dk kadar geride.

4.7 km kala yokuşta, pinot, frank’ı yakaladı.

3.7 km kala geschke, ile talansky arasında 1.01 dk kadar fark var.

favori isimler halen iniyorlar.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhuen_wuaaygjv.jpg:large

2.6 km kala favori isimler çıkışa başladı.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhuquewiaabvoi.jpg:large

2 km kala geschke, talansky at 48″, uran uran at 1’05”, frank & pinot at 1’35” kadar fark var.

quintana’nın 3 domestiği var.

simon, son km’ye girdi, etaba gidiyor.

ve etabı simon geschke kazandı. bu sene kazanan 5. alman oldu.

talansky, 30 sn sonra geldi.

favori isimler tırmanışa devam ediyor.

quintana atak yaptı, froome bırakmamaya çalışıyor. nairo güçlü gözüküyor ama froome yapıştı, bırakmadı.

contador, tek başına gelmeye çalışıyor. kötü yerde teknik sorun yaşaması zaman kaybettirdi.

2 astanalı, 2 movistar’lı froome’u sıkıştırıyor ama yılmadı.

quintana yine fırladı, son metreler ama froome yine bırkamadı.

son 400 metre ; froome fırladı, quintana bırakmadı bu sefer.

son metrelerde quintana fırladı ama froome bırakmadı. nairo bitirdi, froome arkasında, zaman kaybı yaşamadan bitirdi.
https://twitter.com/…tour/status/623874307719065600

contador’un şortu yırtılmış. belli ki teknik sorun değil inerken kaza geçirmiş. michael rogers, contador ile inişte çarpışmış deniyor.
https://pbs.twimg.com/…ia/ckhxhvrwoaad8id.png:large

simon geschke, aynı zamanda günün en savaşçı bisikletçisi oldu.

Etap sonuçları:

GER  1  GESCHKE, Simon (GIANT - ALPECIN)               4:12:17
USA  2  TALANSKY, Andrew (CANNONDALE - GARMIN)         +    32
COL  3  URAN URAN, Rigoberto (ETIXX - QUICK STEP)      +  1:01
FRA  4  PINOT, Thibaut (FDJ)                           +  1:36
SUI  5  FRANK, Mathias (IAM CYCLING)                   +  1:40
NED  6  KRUIJSWIJK, Steven (LOTTO NL - JUMBO)          +  2:27
IRL  7  ROCHE, Nicolas (SKY)                           +  3:02
ESP  8  CASTROVIEJO NICOLAS, Jonathan (MOVISTAR)       +  3:04
BEL  9  PAUWELS, Serge (MTN - QHUBEKA)                 +  3:05
GBR  10 YATES, Adam (ORICA GreenEDGE)                  +  3:21

Büyük bir kaza (bugün Contador’un yaşadığı gibi), lastik patlağı teknik sorun, baş ağrısı (yine bugün Tejay van Gardener’in yaşadığı gibi) yaşanmadığı takdirde sarı mayonun sahibi de kürsünün ikinci ve üçüncü basamakları da sahiplerini bulmuş durumda. Kalanlar ise ilk 10 içinde yerlerini ayarlayacak.

  • Sarı mayo: Chris Froome
  • Yeşil mayo: Peter Sagan
  • Beyaz mayo: Nairo Quintana
  • Dağların kralı: Chris Froome, ancak aynı anda iki mayo giyemediği için emaneten Joaquin Rodriguez giyiyor.

17. etap sonrası genel klasman sıralaması

GBR  1  FROOME, Christopher (SKY)                    69:06:49
COL  2  QUINTANA ROJAS, Nairo Alexander (MOVISTAR)    +  3:10
ESP  3  VALVERDE BELMONTE, Alejandro (MOVISTAR)       +  4:09
GBR  4  THOMAS, Geraint (SKY)                         +  6:34
ESP  5  CONTADOR VELASCO, Alberto (TINKOFF - SAXO)    +  6:40
NED  6  GESINK, Robert (LOTTO NL - JUMBO)             +  7:39
ITA  7  NIBALI, Vincenzo (ASTANA)                     +  8:04
SUI  8  FRANK, Mathias (IAM CYCLING)                  +  8:47
NED  9  MOLLEMA, Bauke (TREK FACTORY RACING)          + 11:47
FRA  10 BARGUIL, Warren (GIANT - ALPECIN)             + 13:08

Etabın son 25 kilometresi

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.