Oleg Tinkov: 2016 sezonu sonunda Tinkoff-Saxo takımı olmayacak

Pro pelotonun son yılların iddialı takımlarından Tinkoff-Saxo’nun patronu Oleg Tinkov’un CyclingNews.com sitesiyle yaptığı söyleşide 2016 sezonu takımdan desteğini çekeceğini ve satacağını açıkladı. 

Söyleşinin birçok dikkat çekici noktası olmasına karşın şurası takımın geleceğini doğrudan ilgilendiriyor:

Oleg Tinkov:

“First of all, Tinkoff Bank has sponsored the team for five years and from a marketing point of view that’s enough. We’re not a global bank, the economical situation in Russia is not great and my marketing people tell me that we’ve reached all the investors we can via cycling and sports sponsorship. We’ve decided we have to switch our advertising budget to direct TV advertising in 2017. That’s the logical, business side of my decision. The other half is more complex and a lot more personal and is why I refuse to use any of my personal wealth going forward.” 

Özetle Tinkov “beş yıl boyunca sponsor olduğumuz takım birçok başarılara imza attı ve bu başarılar bizim de işimize yaradı, değer kattı, ancak bu kadarı yeterli. Küresel ölçekte bir banka değiliz ve belirli sınırlarımız var, üstelik ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik durumda bazı olumsuzluklar mevcut ve bunu değerlendirerek, pazarda ulaşabileceğimiz kesime ulaşmış, sahip olduklarımızı da bisiklet sporuyla etkilemiş olduğumuza inanarak bazı kararlar aldık. 2017 yılında tanıtım ve reklam odağımızı televizyon ve farklı alanlara kaydıracağız.” diyor.

Tour de France 2015 etap öncesi takım hep birlikte takım ötobüsü önünde. Ortada takım kaptanı Alberto Contador.

Tour de France 2015 etap öncesi takım hep birlikte takım ötobüsü önünde. Ortada takım kaptanı Alberto Contador.

UCI hakkında da konuşan Oleg Tinkov’un açıklamaları bu konuda biraz şahsi, neticede kendisi bir iş adamı ve kâr odaklılığıyla hareket etmesi bisiklet sporunun kazançsızlığıyla çelişik. Bunun yanı sıra 2016 sezonu sonunda takımı iyi bir fiyata satacağına da emin, kim alırsa alsın mantığıyla takımın eski patronlarından Bjarne Riis’in bile alabileceğini, geri dönebileceğini dile getiriyor. Eklemeden geçmeyelim takımın 2016, 2017 ve 2018 sezonları için lisans ücreti ödenmiş durumda. 2016 sezonunda ismi Tinkoff Team olması planlanıyor.

Alberto Contador ve Takım Giro d'Italia 2015 zafer turu atıyor. Grazie Contador!

Alberto Contador ve Takım Giro d’Italia 2015 zafer turu atıyor. Grazie Contador!

Geriye ise biz bisiklet severlerin beş yılda bir isim değiştiren takımların geçmişini hatırlayamamak kalıyor. 

Yazının aslı: Exclusive: Tinkov to leave cycling after 2016 season – Russian businessman blames lack of change for his exit

18 yıllık isim değişikliğine ProCyclingStats.com sitesinden bakabilirsiniz. 

2 comments

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.