Giro2016 13. Etap: Palmanova → Cividale del Friuli, 170 km

Dünkü etapta neler olmuştu?

Bugünkü dağlık etap öncesi aktif dinlenme şeklinde geçen etapta kazanan etap 20. büyük tur zaferine ulaşan Andrei Greipel olurken genel klasmanda herhangi bir değişiklik olmamıştı. 

 

Etap öncesi

Artık dağların eteklerinden yukarılara çıkmanın zamanı geldi. Asıl Giro şimdi başlıyor. Zaman dünyanın en güzel bölgesinde en zorlu yarış söyleminin eyleme dönüşmesinin zamanı!

Şehircilik demek köşe bucak beton dökmek değil, doğaya saygılı olmaktır.

Şehircilik demek köşe bucak beton dökmek değil, doğaya saygılı olmaktır.

 

İtalyanın kuzeydoğusundayız: Bir şehir plancılığı harikası dokuz köşeli yıldız şeklinde imar edilen Palmanova şehrinden yola çıkıp Cividale del Friuliye, yani ülkenin ta en köşesine, Alp Dağlarının doğusuna, Slovenya sınırına doğru ilerliyoruz. Menü genel klasman favorileri için zengin, sprinter pedallar için ise bıktırıcı: Maglia Rossa, yani kırmızı mayo sevdalılarının dişlerini sıkmaları gerekecek.

13. Etap rotası: birbirine dolanmış yollar tabii ki zorlu tırmanışlar!

13. Etap rotası: birbirine dolanmış yollar tabii ki zorlu tırmanışlar!

 

Palmanova → Cividale del Friuli arasında pedallanacak 13. etap toplam 4 sınıflandırılmış tırmanış barındırıyor, ancak etap zirvede değil düzlükte bitiyor. Karşımızda iki senaryo var ya kaçanlar kazanacak ya da sprinter pedallar bir şekilde takımlarınca öne doğru taşınarak elit bir sprint bitişi izleyeceğiz. Ancak gönül solo kaçışın zafere uzanması yönünde!

T15_MadonnaDC_2_alt

13. Etap profili

 

Etapta geçilecek tırmanışlar:

38. km'de geçilecek ara sprint kapısını geride bırakıp tırmanmaya başlıyoruz. 49. km'de başlayıp zirvesinden 57,5. km'de geçilecek Montemaggiore günün ilk Cat1 sınıfı tırmanışı.

38. km’de geçilecek ara sprint kapısını geride bırakıp tırmanmaya başlıyoruz. 49. km’de başlayıp zirvesinden 57,5. km’de geçilecek Montemaggiore günün ilk Cat1 sınıfı tırmanışı. 8300 metre uzunluğunda ve %8.5 ortalama eğime sahip.

 

S05_Valcava_3D

Günün ikinci tırmanışı Crai ise Montemaggiore sonrasındaki iniş tamamnadıktan sonra kısa bir çıkış; Passo San Martino; ve akabinde vadiden yeniden tırmanış şeklinde. Kısacası in, çık, in, çık derken peloton yaklaşık 17 km boyunca %7 ortalama eğimle boğuşacak.

 

S05_Valcava_3D

Crai geride kaldıktan sonra inişe geçen peloton yaklaşık bir 50 km boyunca yorgun bacakları dinlendirebilir, zira Cima Porzus tırmanışının zirvesinden etabın bitmesine 31,5 km kala geçilecek. Günün ikinci Cat1 sınıfı tırmanışı 8750 km uzunluğunda ve net %9 ortalama eğime sahip.

S05_Valcava_3D

Günün on tırmanışı Valle ise 6200 metre uzunluğunda ve ortalama %6 eğime sahip. Valle tırmanışını ilk sırada geçen isim öyle bir kaçış yapmalı ki etabın sonuna dek peşine takılanlara yakalanmamalı, tıpkı 4. etabı kazanan Diego Ulissi ya da 11. etabı kazanan Ciccone gibi…

Etapta toplam 4 tırmanış var ama hiçbiri zirve bitişine ev sahipliği yapmadığı için genel klasmanda fark yaratacak bir etkiye sahip olmayacaklar gibi; hem son tırmanış Valle zirvesi bitişe 14 km uzaklıkta. Favoriler yine birbirilerini silkelemeye çalışacaktır.

Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.