La Vuelta a Espana 2016 ön incelemesi

Ve yılın son büyük turu için zaman geldi çattı! Huzurlarınızda dağların beşiği La Vuelta a Espana!

Balneario Laias → Castrelo de Miño arasında takım zamana karşı (TTT: Team Time Trial) ile başlayacak La Vuelta a Espana 3279 km boyunca İspanyanın çoğunlukla kuzeyinde dolaşarak 21 yarış, 2 de dinlenme günü sonrası Madridde sona erecek.

LaVuelta2016_route

21 takımdan 198 sporcunun altın ya da yeni ismiyle kırmızı mayo – Maglia Rojo için savaşacağı La Vuelta a Espana bu sene 71. kez pedallanacak. Geçtiğimiz senenin kazananı Fabio Aru’nun ünvanını koruyamayacağı La Vuelta’da favorilerin başında ise tabii ki Fransa Bisiklet Turu şampiyonu olarak La Vueltaya gelen Team SKY takımının Büyük Britanyalısı Chris Froome geliyor; yorgun olmasına karşın Froome tabii ki Le Tour – La Vuelta doublesi için mücadele edecek. Bir diğer favori ise tabii ki sezon başında emekli olacağını açıklamasına karşın zaferin tadını bırakmak istemeyen İspanyol Alberto Contador ki, üç kez kazandığı La Vuelta’da dördüncü zaferinin peşinde pedallayacak. Movistar takımı ise Nairo Quintana ve Alejandro Valverde ikilisi ile kendi topraklarında zafer peşinde koşacak. Giro d’Italia’da yıldızını iyice parlatan ancak 19. Etapta Fransa ve İtalya arasındaki doğal sınır Colle dell’Agnello dağ geçidi inişinde takla atıp mayoyu kaybeden Hollandalı Steven Kruijswijk de iddialılar arasında.

Kırmızı mayonun son derece ortada olduğu La Vuelta’da bu senede oldukça dağlık bir profil var karşımızda. Genel klasman favorilerinin mücadelesi kendi aralarında olmaktan çok İspanyanın zorlu dağ ve geçitleriyle olacak!

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.