#Giro100 4. Etap: Cefalù → Etna-Rifugio, 181 km

Peloton, üç günlük Sardinya macerasından sonra bu sefer çizmenin ucuna, Sicilya Adasında: İlk gün etap Etna Yanardağı eteklerinde sonunda, ikinci gün de Nibali’nin doğduğu topraklar Messina Boğazına sona erecek.

Sprinter pedalları pistten bugünlük alabiliriz: Gün tırmanışçıların günü!

Cefalù → Etna-Rifugio arasında pedallanacak 181 km uzunluğundaki 4. etap bu seneki Giro’nun aynı zamanda zirve bitişine ev sahipliği yapan ilk etabı. Denize sıfır Cefalù kenti kıyılarından başlayacak etabın ilk 30 km’si turistik gezi formunda düz, dümdüz; ancak Fernando Gaviria’nin etap zaferiyle birlikte pembe mayoya uzandığı 3. etapta olduğu gibi Akdeniz dingin görünürken çapraz rüzgarla pelotonu hırpalayabilir. Bu senaryo işler, kaçışta kalabalık olursa adanın batısını doğu kıyılarına bağlayan 1524 mt rakıma sahip Cat2 sınıfından Portella Femmina Morta dağ geçidi eteklerinde güzel ataklar yaşanacaktır; ancak bu kaçış ve dağların kralı mayosu için geçerli, zira genel klasman favorileri kozlarını Etna Yanardağına saklayacaktır.

Günün ilk tırmanışı Femmina Morta dağ geçidinde dağların kralı mayosu için mücadeleler yaşanacaktır.

Portella Femmina Morta dağ geçidi geride kaldıktan sonra günün ikinci tırmanışı adanın doğu kıyısında Messina Boğazına yakın taban çevresi neredeyse bugünkü etaba yakın (140 km) Alplerin güneydeki son temsilcisi Etna Yanardağının 1892 mt rakıma konuşlu Sapienza refüjüne doğru olacak. Bitiş çizgisinden gönül tabii ki herhangi bir tırmanış domestiğinin ilk sırada geçmesini istiyor ama bir yandan da daha ilk günden favoriler kozlarını paylaşsın, atak üzerine ataklar görelim de demiyor değil.

Etap Etna Yanardağının yamaçlarındaki Sapienza refüjünde sona erecek tamamı çıkılmayacak; zira 3326 mt yüksekliğiyle Etna halen aktif bir yanardağ.

Etabı kim kazanırsa kazansın göz mavi Maglia Azzurra, dağların kralı mayosunu giyecek; asıl soru Sapienza refüjüne uzanan büklüm büklüm yolda favoriler Nibali, Quintana, Landa ve Thomas ikilisi, Pinot, Kruijswicjk gibi isimler ne yapacak?

Etabın son 1 kilometresinde eğim neredeyse %10 altına hiç düşmeyecek, atak yapılacaksa burada yapılacak, silkelenenler toparlanamayacak!

Eğlendir bizi Ya Giro!


Daha fazlası için:

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.