#Giro100 13. Etap: Reggio Emilia → Tortona, 167 km

Giro’nun 234 km ile en uzun etabı Fernando Gaviria’nın zaferiyle geride kalırken genel klasmanda Maglia Rosa hâlâ Tom Dumoulin’in sırtında. Bugün de pek bir değişiklik olmayacak gibi.

 

Apenin Sıradağları eteklerinde pedallamaya devam ediyoruz, yüzümüz kuzeye doğru ama önce Ligurya bölgesine: Dünkü etabın bittiği yerden, Reggio Emilia kentinden başlayıp Tortona kentinde sona erecek 167 km uzunluğundaki 13. etap düz, dümdüz! Hatta parkuru hazırlayanları ayrıca tebrik etmek gerekiyor bu düzlükte bir etap tasarladıkları için; zira profilde Maglia Azzurra için 1 puan verecek bir tırmanış bile yok!

Sıkıcı bir düzlükte pedallanacak 143. etabın tek zorluğu trafik adalarıyla dolu son 5 km’si! Günü sprinter pedalların günü!

167 km uzunluğundaki etapta kaçanlar elbette olacaktır, bugün, dünkü etabın yarısında olduğu gibi dinlenme günü: Hem Maglia Rosa, pembe mayoyu taşıyan Team Sunweb, hem peloton hem de Alplerde mücadele edecek gözü yükseklerde tırmanışçılar Cumartesi günü Oropa zirvesinde bitecek 14. etaba dek bacaklarını dinlendirecektir.

 

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.