#Vuelta2017 3. Etap: Prades → Andorra, 159 km

Dünkü Fransadan İspanyaya doğru yol aldığımız geçiş etabı sonrası bugün genel klasmanın şekilleneceği bir 159 km var karşımızda.

Fransadan başlayıp İspanyaya, oradan da İspanya ve Fransa arasında sıkışıp kalmış ilçeden hallice bir ülke olan Andorrada sona eren 3. etap 159 km uzunluğunda. En son 2015 yılında Mikel Landa’nın zaferiyle sona eren 11. etapta karşımıza çıkan Andorra bir hayli sert ve dağlık bir coğrafyaya sahip; bu da pelotonun tırmanması anlamına geliyor!

La Vuelta a Espana 2017, 3. Etap Profili: Mekan Andorra olunca tırmanmak da farz oluyor.

Peloton etap başlar başlamaz tırmanmaya başlayacak; Cat1 sınıfı bir tırmanış olan 1575 metre rakıma konuşlu Col de la Perche Fransayle İspanya arasındaki doğal sınırı çiziyor; zirve geride kalıp inişe geçince La Vuelta ait olduğu topraklarda artık: İspanyaya hoş geldiniz.

Günün ikinci tırmanışı Andorra sınırına girer girmez pelotonu selamlayacak: 1820 mt rakım konuşlu Col de la Rabassa… İnişte sprinter pedallar memnun olsun diye konulmuş sprint kapısı var, peşinden de kaçanların zafer için son şanslarını deneyeceği atakların yapılacağı Alto de la Comella (1345 mt rakım) geliyor ki, zirve geçişi sonrasına konulan bitiş çizgisi genel klasman favorilerinin Maillot Oro için mücadelesine sahne olacak gibi. Keza, ASO yönetiminde moda olan da bu artık: Zirvede biten etaplar değil de zirve geride kaldıktan sonra inişte yapılan atakları sürdürerek düzlüğe konulmuş bitiş çizgisinden zafere ya da zaman farkına uzanmak. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.