Giro2020 7. Etap: Matera → Brindisi, 143km

Herhangi bir sürpriz beklemediğimiz, olaysız ve sele üzeri dinlenme sonrası güzel bir sprint mücadelesi beklediğimiz 6. Etap mücadele dışında bizi yanıltmadı.

Ultimo Kilometro

Castrovillari komününden başlayı Matera şehrinde sona eren 188km uzunluğundaki etabın sonda zafere kolaylıkla uzanan isim Arnaud Démare oldu.

Takımının Sagan için çalıştığı, hatta son 10km içinde bir bahar klasiği edasıyla sıralanan sınıflandırılmamış tırmanışlar boyunca takımdaşı Matteo Fabbronun temposu birçok ismi dökse de geriye yine Sagan için tehdit oluşturan isimler kaldı. Özellikle de Materanın kalbine doğru giden dolambaçlı yollarda başta iyi bir pozisyondayken bir an da kendisini saçma bir yerde bulan Sagana düşen Démarın zaferini izlemek oldu.

Etabın öne çıkan anları

 

7. Etaba dönecek olursak

Genel klasmanda ise herhangi bir değişiklik yok, sıralama da Maglia Rosa da hâlâ aynı. Yarın pelotonun karşısından yokuşsuz bol düzlüklü bir etap var.

7. Etabın profilini özetleyecek olursak: Sallan yuvarlan gel bana…

Matera → Brindisi arasında pedallanacak 7. etap 143km kısalığında. Çizmenin topuğuna, Adriyatik Denizinin güney kıyılarına doğru yol alan etabın kısalığı ve düz profili hızını da arttıracak gibi. Dinlenme gününden önceki iki etabın toplam uzunluğunun 400km üzeri olduğu hesaba katılırsa peloton bu hızlı etapta olaya karışmadan dinlenmek isteyecektir

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.