TCRno4: 9. Gün Durum Raporu – 7 Ağustos 2016

TCR2015_winner_Kristof_Allegaert_s_bike

Ve Kristof Allegaert’in yoldaşı, yareni, demir atı: Jaegher Airlight… Columbus Spirit çelik borularla Kristof’un vücut ölçülerine ve de zorlu mücadelelere göre tasarlanan kadroyu tamamlayan diğer ekipmanlar ise Campagnolo Record vites-fren seti… Enerji ihtiyacı ise ön jantta bulunan SON dinamo sayesinde sağlanırken #TCRno4 boyunca ihtiyacı olan her şeyi Apidura çantalarında taşıdı. tek kelimeyle minimalist ve her detayı planlanmış bir bisiklet…

29 Temmuz Cuma günü Belçikanın Flaman bölgesinin Geraardsbergen kasabasından başlayan 3800 km uzunluğundaki insanın kendisiyle doğayla, acımasız dağ geçitleri ve hava muhalefetiyle destansı mücadelesinde bugün bitiş noktası Çanakkale Saat Kulesine ilk varan isim #TCRno4s3 Kristof Allegaert oldu.

Yarışı TrackLeaders.com sitesinden takip eden herkes Kristof Allegaert'in rakiplerine değil kilometreler, ülkeler bazında attığı farka bakıp şaşırıken asıl büyük şaşkınlığı durma/dinlenme molalarının toplamına bakınca yaşıyordu: Bu adam insan olamaz, bir makine! Evet, durmadan pedallamak zor iş ve bu fotoğraf da Kristof'un insan olduğunun delilerinden birisi. Evet, kendisi yemek yiyor!

Yarışı TrackLeaders.com sitesinden takip eden herkes Kristof Allegaert’in rakiplerine değil kilometreler, ülkeler bazında attığı farka bakıp şaşırıken asıl büyük şaşkınlığı durma/dinlenme molalarının toplamına bakınca yaşıyordu: Bu adam insan olamaz, bir makine! Evet, durmadan pedallamak zor iş ve bu fotoğraf da Kristof’un insan olduğunun delilerinden birisi. Evet, kendisi yemek yiyor!

İnsan üstü bir başarı gösteren Kristof 3800 km uzunluğundaki müadeleyi 8 gün 15 saat 2 dakika ile tamamladı; üstelik tam bir gün dinlenmiş de değil: 11 saat 12 dakikalık molaları içine doldurma boşaltma, uyuma eylemleri dahil. Gerçekten şaşılası bir süre!

 

TCR2014_winner_Kristof_Allegaert

Fotoğraf #TCRno2 yarışın 2014 edisyonundan: İstanbula gelip köprüleri arkaya alıp bir fotoğraf çektirmemek olmaz… Kristof hiç olmazsa bunun için durmuş oldu!

Transcontinental Race’in ilk iki edisyonunu kazanan Kristof, geçen seneki yarışa Trans Sibirya’da yarıştığı için katılmamıştı.

Escape from Suisse!

Escape from Suisse!

Peki, Kristoff Çanakkaleye varmışken arkadaşlarımız ne alemde? 

  • #TCRno4s55 Berk sonunda İsviçreyi ardında bırakırken İtalya topraklarına girmenin huzurunu yaşıyor. Bugün CP3 noktası Passo di Giau dağ geçidine varmak ana hedefi, yarın da geçidi tırmanmak.
  • #TCRno4s145 Sertaç ise tam gaz pedallamaya devam: Dün Trieste şehrine yakın dinlenmeye başlayan Sertaç, bugün Slovenyayı geçip deniz kıyından Hırvatistanı pedallıyor.
  • #TCRno4p206 Muammer ve Burkay ise gelmişken yöresel lezzetlerini de tadalım dedikleri Slovenyada bir yemek yeyip hiç hız kesmeden kısa süre içinde Slovenyayı pedallayıp Hırvatistanın kalbine doğru pedallıyorlar. Deniz kıyısı maverası onlar için çoktan geride kaldı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.