#LaVuelta2016 2. Etap: Ourense → Baiona, 159 km

Team SKY takımının galibiyetiyle sona eren dünkü zamana karşı etabını geride bırakıp Galiçya bölgesinin kıyısına doğru pedallıyoruz. 159 km uzunluğundaki 2. Etapta termal ve kaplıcalar diyarı Ourense kentinden yola çıkacak olan peloton Atlas okyanusu kıyısındaki Baiona kentine uzanacak. 

LaVuelta2016_profile_stage2

La Vuelta 2016 2. Etabı ikiye bölün: İlki tırmanış, kalanı iniş. Daha çok Küçük Prensin çizdiği fil yutmuş yılana benziyor!

159 km uzunluğundaki etabın ilk 60 km’si düz sayılabilecek bir profilde. Sonrasında ise ısınmış kasları zorlayacak bir Cat2 sınıfı tırmanışımız var: Zirvesinden 79,7. km’de geçilecek Alto de Fontefria 8,2 km uzunluğunda, aralardaki eğim değişikliği ise tırmanışın şiddetini azaltıyor: %4. Ancak bacaklar yine de yanacaktır.

Tırmanış sonrasında ise etabın sonuna dek iniş var, sprinter pedalların yüzünün ilk etaplarda gülmesi adettendir; etap kaçışa kalmayacak kadar uzun bir düzlük içeriyor çünkü.

Daha fazlası için

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.